Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ojciec ma bmw z roku 530d rok2003 e 60 w automiuacie padla turbina kupil uzywana i czasami jak sie depnie na gaz auto nie reaguje po odownym wpuszczeniu gazu i ponownym wcisnieciu znowu zaczyna wciskac w fotel to jest niebezpieczne przy wyprzedzaniu ty mu gaz a on zgasl dodam ze przeplywomiesz zostal wymieniony na nowy i dalej to samo
Opublikowano
poprostu ja wciszniesz gaz do spodu auto nie reaguje dopiero jak odpuscisz i znowu wciszniesz do spodu wtedy zaczyna wciskac w fotel tak jak powinien dzieje sie tak od kkad sie turbina zjebala i nikt nie wie co jest grane a przy wprzedzaniu to nie bezpieczne jest licze ze ktos mial taki przypadek w moze wie o co chodzi
Opublikowano
Może pedał gazu się zużył w sensie potencjometr w nim, albo zaworek podciśnieniowy do turbiny, albo przewody podciśnieniowe, albo źle ustawiona turbina. Przyczyn jest kilka trzeba je zdiagnozować i naprawić.
Opublikowano
wlasnie kolego ja stawialem na ten zaworek podcisnieniowy o ktorym mowisz ale widze ze przyczyn moze byc wiecej i juz wiem jakich tak ze sprawdze ten zaworek a jesli to nie bedzie to bede szukal tego co opisales dzieki bardzo 3 mechanikow nie potrawilo sie uporac z tym a podobno kazdny z nich mial byc specjalista jeden przeplywomierz wymienil za 500 zl i nic szkoda gadac dzieki kkolego bede szukal tak jak mowies na kompie nic nie pokazalo
Opublikowano

Nie chodzi mi o błędy na kompie lecz o odczytanie wartości live data.

Trzeba sprawdzić jak pracuje przepływomierz, jakie ciśnienie osiąga turbina i w jakich zakresach obrotów i czy są odchyłki od wartości żądanych. trzeba sprawdzić też płynność potencjometra pedału gazu