Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pisalem a raczej pytalem o naprawe chlodnicy ,dokladnie o wymiane zbiorniczka ,a wiec dowiedzielem sie bo uprzejmy koles napisal ze jest mozliwe wymiana i dal mi linka co i jak dokladnie wyglada ,wiec dokladnie zrobilem jak sie tu na forum dowiedzialem . kupilem zbiornik wyrownawczy z uszczelkami . Natomiast wyciek byl z pod zbiorniczka mysle na uszczelce - bylo tam odksztalcenie plastiku . WIEC Z Kolesiem moim bo samemu troszke nie wygodnie odkrecilismy z gory dwie srobki i delikatnie podwazalismy ,biorac na kilka razy podrywajac do gory ,prawde mowiac nie chcial wyjsc ale po kilku razach poszlo ladnie ,zbiorniczek podszedl do gory i delikatnie sam wyszedl , potem tylko oczyszczenie rantow czyli korytka tam gdzie w chodzi nowy zbior.z uszczelka ,to wyczyscilem do sucha az do suchej szmatki potem oczyscilem od gory ten maly wlocik tam wchodzi taki cycek tez z uszczelka tez do sucha oczyszczone -wsadzilem spokojnie nowy zbiorniczek z nowymi uszczelkami delikatnie dobilismy przez mieki drewniany klocek mlotkiem gumowym na swoje miesce zakrecilem i jest ok . ciesze sie naprawa juz drugi tydz bo jest szczelny i nic nie wycieka . a wyciek byl taki ze musialem dolewac przez ta nie szczelnosc nie mal co dziennie plynu .wiec sie ciesze za uzyskana tu pomoc tylko teraz nie wiem jak dlugo bede sie cieszyl tym co mam juz naprawione bo wyczytujac tu opinnie moge sie spodziewac wszystkiego ,CZY KTOS JUZ MOZE MIAL COS PODOBNEGO ,NAPRAWIAL I JAKI TEGO JEST, CZY BYL WYNIK JESTEM ZAINTERESOWANY I DZIEKUJE ZA POMOC
Opublikowano
Dodam tez ze koszta z tym zwiazane to nie ponad 200 euro wymiana chlodnicy a 25 euro zbiorniczek czyli warto bylo poczytac tutaj i przeliczyc sobie ,jescze raz dzieki
Opublikowano
Kolego ja w swoim aucie również miałem robiony zabieg wymiany uszczelniacza w podstawce zbiorniczka wyrównawczego, najczęściej delikatne ubytki pojawiały Się zimą gdy następowało kurczenie materiału. Od wymiany minął już dobry rok i wszystko jest w jak najlepszym porządku :cool2: więc nie martw Się na zapas
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
dzieki za zainteresowanie sie , juz mam tu gdzie mieszkam w dzien na plusie do 6 a w nocy do minusa do 5 czyli skokowa temperatura , faktem jest ze teraz mykam autem bardzo spokojnie tak jak bym chcial zeby sie tam wszystko poukladalo na swoje miejsce ,narazie robie tylko male odcinki i miasto caly czas , ale jak bym sie mial wybrac do polski to bede mial myslenie zalaczone przez ponad 1100 km drogi ha ha no ale zobaczymy