Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAJCIE

KOLEDZY mam problem z odpaleniem

wiem temat juz przerabiany ale na moje objawy znalazłem na forum jeden temat ale bez zakończenia otóż podczas jazdy moja 740 zgasła pedał w podłogę i zaskoczyła na jakieś 1000 metrów i ponownie zgasła na amen

Pierwsze sprawdzenie świec i cewek ok

po zdjęciu przewodu paliwowego chwila rozrusznika i paliwo idzie

odpaliła na 3 sekundy i zgasła

następny dzień chce zaskoczyć ale nie może znowu odpaliła na 3 sekundy

Czy pompa może dawać za małe ciśnienie czy jednak wymieniać czujnik położenia wału a może jakieś jeszcze pomysły bo ja zaczynam się głupi robić Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego,

ciężko będzie z fusów wróżyć. Najlepsza metoda to w pierwszych krokach podłączyć się pod komputer i wtedy pole usterek z pewnością się zawęzi.

Przy takich objawach może być kilka przyczyn, może przewody, może przepływomierz, może czujnik położenia wału, może....itd

pzdr

yaz

Opublikowano

WITAJCIE

BUNIA chodzi jak pszczółeczka otóż na dobrego kompa muszę czekać jeszcze do poniedziałku a tu serce się kraja jak ona stoi pod oknem więc jeszcze raz metoda eliminacji

Kupiłem filtr paliwa wymieniłem i zaskoczyła i cyka choć na kompa i tak musi wjechać bo już czas na sondy bo kiedyś mi się jedna wyłączyła

I tu pytanie jakie sondy najlepiej założyć

Pozdrawiam Wszystkich