Skocz do zawartości

X5 na wodór

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam zapytanie koledzy.Myslicie ze nasze autka wytrzymaja jazde na wodorze??
Opublikowano
  • Autor
:D Dzieki.Pytam powaznie.Poznalem cudaka co juz ponad pol roku jezdzi na wodorze.Ma taka przerobke w Audi 80 i wszystko smiga jak ta lala.Wiem ze nie ma co porownywac silnikami ale przed montazem spalal mu 8 l ropki a teraz mu pali 3,5 i jest to sprawdzone.Poza tym auto ma takie pierdykniecie ze masakra.Zamowil sobie specjalne rzeczy do montazu z USA i chce to wsadzic do Audi A4 z 2002.Tam juz jest elektronika wiec zobaczymy jak pojdzie.
Opublikowano
  • Autor
No tak ale to o benzynce jest.On ma diesla zrobionego.Nawet nie wiedzialem ze mozna tez tak polaczyc.Zobaczymy jak mu wyjdzie z ta Audi to moze sam tez sie skusze.
Opublikowano
O gazie do diesla to słyszałem i widziałem podczas jednej z wizyt w Białymstoku u producenta STAGA. Też mówili o takim kopie,że aż miło. Ponoć prosta instalacja.
Opublikowano

Przy obecnej cenie ON, a taniej nie bedzie raczej to zaczyna miec rece i nogi, dajmy na to 8L ON i 4L LPG... 5.8 vs 2.8, Trasa pewnie 6L/3L.

Jak ktos lata sporo to sie szybko zwroci nawet i cud bajer za 6kPLN. http://www.car-gaz.pl/index.php?id=251 homologacja i takie tam bajery.

Tylko jak to potem wszystko diagnozowac ;-)

Uwaga jest taka ze LPG nie zastepuje ON, tylko jest z nim mieszane w proporcjach do 25%, budowa jest prosta bo jeden wtryskiwacz ale wiadomo, nowy bajer to kosztuje wiecej niz pelny wtrysk sekwencyjny.