Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swiatlami krotko swieca. Mam juz po liftingu BMW kxenony ringi.Wymienialem regolatory na nowe bo tamte stare byly polamane i zadnej zmiany chyba nie ma lub moze delikatnie lepiej swieca.Regolacja reczna czyli imbusem podniesione sa mzksymalnie do gory.Podlaczalem pod komputer i nic niby nie pokazalo zeby bylo cos nie tak.Moze ktos mial taki problem??Bardzo byl bym wdzieczny za pomoc.
Opublikowano

Jeśli to są oryginalne ksenony, zamontowane w aucie fabrycznie to może masz problem z automatyczną regulacją zasięgu świateł. Chodzi o te czujniki, które są doczepiane pod autem do elementów zawieszenia. Schemat gdzie tego szukać masz w linku poniżej:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=63_0605&hg=63&fg=95

Pzdr.

Opublikowano
mam takie czujniki drugie nie sprawdzalem ich.Jest tak ze jak wlaczam swiatla to podnosza sie do gory i opuszcza sie. ale nie zawsze sie regoluja
Opublikowano

Każde lampy po lifcie (nie wiem jak jest przed liftem) mają tak, że przy odpaleniu się podnoszą do góry i opadają w dół - prawdopodobnie komp robi test czy silniczki są sprawne.

Pzdr.

Opublikowano
Ja mialem tak, ze mi sie regulator przy przednim wahaczu wypial. Jest on przy prawym kole, jak mocno skrecosz w lewo to mozna go zobaczyc. Sprawdz czy nie masz tego samego, na kompie nie bylo bledow, ale czasemi pojawial sie komunikat ze awaria nivo lub ze samochod przeciazony :) Jesli dobrze trafilem, to pamietaj o wyregulowaniu swiatel jak trzeba, bo beda za wysoko teraz swiecily.
Opublikowano
wlasnie sprawdzilem czujniki poziomowania i okazalo sie ze na 100% przedni byl zepsuty zadnej reakcji zalozylem zapasowy ruszalem ramionkiem od czujnika i dziala jeszcze tylko tyl musze sprawdic. w nocy jak swieca.Komputer tego nie wykazal ale wykazal ze ktos siedzi na fotelu pasazera a byl pusty
Opublikowano
niedawno bylem wytestowac swiatla teraz w niebo bija bajecznie jestem zadowolony.Teraz na stacje diagnostyczna trzeba sie udac ustawic.Jednak przedni czujnik poziomowania swiatel byl walniety.Ponad 2 lata jezdzilem z takimi kiepskimi swiatlami tragedia.Rok temu wymienile regolatory w tym roku czujnik i jest ok.Dzieki i pozdrawiam.
Opublikowano

Ważne, że udało się namierzyć sprawcę zamieszania.

Pzdr.