Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli był juz taki temat to proszę o skierowanie ja nieznalazłem ... proszę mi powiedzieć czym się te samochgody różnią pozapojemnościami ... i jeżeli kupować to który model ?
Opublikowano
Jeżeli był juz taki temat to proszę o skierowanie ja nieznalazłem ... proszę mi powiedzieć czym się te samochgody różnią pozapojemnościami ... i jeżeli kupować to który model ?

Poza silnikami dużej różnicy nie ma. Iczym mocniejsza wersja tym lepszy wypas w aucie. W mocniejszych wersjach powinno być sztywniejsze zawieszenie i mocniejsze hamulce.

Jeżeli kupować to albo 525 albo 535 z aut które wymieniłeś. 525 jest uważane za najlepszy silnik w E34 jeżeli chodzi o stosunek przyspieszenia do spalania. 525 wersje 24zaworowe powinny mniej spalać (minimalnie ale zawsze mniej) i mieć lepsza dynamikę od 12 zaworowych silników (24zaw. 192km; 12zawr 174km to tak z pamięci :wink: ). 535 fajne auto z mocnym silnikiem, zazwyczaj dobrym wypasem. Spalanie większe od 525, ale w miarę.

Jeżeli chodzi o spalanie to poszukaj w starszych postach.

Wizualnie auta się nie różniły (jeżeli chodzi o auta 6 cylindrowe). We wszystkich wersjach silnikowych po 94 roku, oraz w starszych, ale 8 cylindrowych silnikach wlot(nerki) były tzw. szerokie (szersze), niż w autach z przed 94 roku.

Osobiście bym kupywał, albo 525 na 24 zaworach (ekonomiczne, umiarkowana cena zakupu), albo 535 na 12 zaworach (nie było 24 zaw.)(mniej ekonomiczne, ale tańsze w zakupie), albo 540 V8 (najmoczniejsze, nieekonomiczne, drogie w zakupie).

Opublikowano

:duh: :mad2: pozapojemnościami różnią się oznaczeniami na klapie bagażnika (jeśli mają), pyskiem: V8-R6 lub rocznikowo, kolorem, wzorem felg wypasem itp. Nie jest więc prawdą co pisze Piotr_Ł że wizualnie się nie różniły

Jeżeli kupować, to ten który jest dobry... albo który ci pasi, albo... boschh co za pytanie :duh:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Jeśli chodzi o 530 to rozróżniamy silniki R6 i V8, także to zasadnicza różnica. Nigdy nie miałem V8, ale miałem już 3 silniki M30 3.5 i aktualnie również użytkuję taki kociołek w nadwoziu 7 e32 i szczerze mogę polecić ten piekarnik, osobiście polecam 535, bardzo dobry samochód i co najważniejsze silnik jest bardzo trwały i prosty w budowie.
www.sosen.pl