Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Was wszystkich Serdecznie. Mam do was małe pytanie odnośnie układu wydechowego w moim BMW E30 M20B20. Pewnie temat był już poruszany i to nie raz ale na tym forum ciężko mi było znaleźć odpowiedź. W moim bmw e30 jak już kupiłem był wycięty katalizator i wspawana jakaś taka mała puszka auto było głośnawe ale mimo tego założyłem końcowy wydech taki jakiś ładny bo akurat mi wpadł w ręce mały ładny z nierdzewki no i oczywiście auto zaczęło dość porządnie hałasować co troche uciążliwe w cabriolecie :/ teraz sezon zimowy to chce zrobić aby było trochę ciszej, więc chce założyć tłumik środkowy to może trochę będzie ciszej... W e30 m20 nie ma zamienników zamiast kata wieć gdzieś słyszałem że zakładają od 323i też e30. co myślicie o tym tłumiku środkowym??? czy może zakładać jakieś przelotowe tłumiki środkowe??? ogólnie co dało komuś to wycięcie Ktalizatora oprócz gotówki na skupie złomu???? słyszałem że czasami wycięcie kata nie dodaje mocy a wręcz przeciwnie :/ czy jak założę wydech środkowy to auto bedzie troche cichsze i może coś sie poprawić z mocą ewentualnie???? Proszę Was wszystkich o odpowiedzi na ten temat i z góry dziękuje :)
Opublikowano

w tym silniku nie zaszkodzi

teraz polecam dać środkowy właśnie od 323i a końcowy możesz zostawić przelot, będzie brzmiała nie zagłośno, ale przyjemnie

Opublikowano
dziękóweczka za odpowiedź:) chyba właśnie taki kupie i przespawam w środek jakoś.. no tą przelotowke to chciałbym zostawić bo jest ładna z nierdzewki pochromowana i nawet ładnie to wygląda.. a to prawda że jak jest za bardzo odprężony układ to też nie dobrze dla silnika??? głośny nie znaczy wcale mocniejszy a wręcz przeciwnie????