Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
male pytanko,o jakim silniku mowimy,ja mam 330i na gazie i tez mi sporo bierze a tym bardziej po zalozeniu gazu,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
male pytanko,o jakim silniku mowimy,ja mam 330i na gazie i tez mi sporo bierze a tym bardziej po zalozeniu gazu,

Ogólnie o wszystkich silnikach BMW, a tak poza tym to silniki M54 lubią łykać olej szczególnie te z gazem bo występuje wyższa temperatura spalania, najlepiej w twoim przypadku wybierać oleje ktore mają niską odparowalność i są dobre termicznie np. coś z lepkości 5W50.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Wymienilem teraz Castrola edge 5w3o na Mobila 3000 X1 5w40. Jedno co moge powiedziec to Castrol to gowno !!!! jak na nim jeszdzilem myslalem ze cos z silnikiem jest nie tak (mimo ze wszyscy mechanicy mowili ze silniczek cacuszko) bo leju znikalo mi 0,5-0,7l na 2000 km. Na Mobilu przejechalem juz 2500 i nawet grama nie zniknelo !!! Jestem mega zadowolony gdyz i cena za mobila Olej 6,5 L wyszla mnie taniej niz castrola 4L. Mam tylko jeden problem ... kupilem sobie zapas 2l Mobila pamietajac czasy castrola... obym nie musial ich uzywac. WSZYSTKIM polecam ten olej z czystym sumieniem (wczesniej do e36 tez lalem mobila 10w40 i bylo ok ).... castrol jest przereklamowany
BUNIA :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lalem juz duzo roznych oleji ale polecam jeden Motul jak dlamnie najlepszy olej sam uzywam X-Cessa 5w-40.