Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam sprawa wygląda tak. Poczatkowo miał być wymieniony rozrusznik to było zrobione.ale zeby wyjąć rozrusznik był wyciągany kolektor ssący, po złożeniu okazało sie ze obroty dochodzą do maximum,rozebraliśmy jeszcze raz i dokładnie wszystko powoli sprawdzilismy było chwile dobrze a puzniej znowu sie coś pomotało obroty utrzymywały sie na poziomie 3-4 tyś. znajomy powiedział ze uszczelka pod kolektorem bo ssie lewe powietrze. dziś uszczelke wymieniłem i jest tak zapali dojdzie sama do około 4 tyś i zejdzie do dołu i zgaśnie. Prosze o porade bo już nie wiem gdzie przyczyna.
Opublikowano
nie nie wyjdzie na kompie ja mialem objawy ze na benzynie i na gazie mial strasznie niskie obroty prawie gasl,ciezko odpalal jak pojechalem do mechanika to pryskal mi talkim preparatem po kolektorze (szukal czy nie bierze lewego powietrza) no i znalazl ze odma mialem zapchana. :norty:Jescze jedna mysl mi przyszla do glowy sprawdz sobie przepustnice. :cool2:
Opublikowano
przepustnice? dobra to jutro kolejna rozbiórka i zobacze co z tą odmą przyjże się jej. bo juz ten kolektor któryś raz z rzędu rozbierany żeby wyłapać gdzie co powoduje te obroty. bo teraz jest tak ze zapale odrazu wchodzi sama na wysokie obroty około 4 tyś i zaraz schodzi do zera. to napewno nie bedzie uszczelka bo cały czas by miała wysokie. Inny kolega mówił ze coś komputer właśnie może mieć z tym coś wspólnego.
Opublikowano
rozbierz wszystko posprawdzaj moze gdzie jakis przewod zapomniales wpiac albo gdzies lewe powietrze ciagnie ja tez z tym walczylem,swiece cewki sprawdzalem pzrepustnice i dopiero kolega z forum mi pwoedzial o tej odmie i poejchalem do mechaniora ktory betami sie zajmuje i zdiadnozowal.Nie wiem czy na kompie nie wyjdzie ze bierze lewe powietrze z tego co pamietam ze chyba tak.