Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem od kilku dniu posiadaczem BMW e38 735i 97rok w sekwencji i mam problem otoz w srodku czuc wibracje (telepanie) buda chociaz obroty sa rowne nie faluja na cieplym silniku. Jak odpalam na zimnym aucie to obroty potrafia falowac i auto potrafi zgasnac, odpalam ponownie rozgrzeje sie nie gasnie juz ale czuc wibracje telepanie autem od silnika. W srodku slychac takze delikatne stuki od strony silnika lecz jak otworze maske na zapalonym aucie to nic nie slychac. Nie ma roznicy czy gaz czy benzyna jest tak samo. Nie mam pojecia co to moze byc ;/. gaz jest 3 lata w aucie. dodam jeszcze ze jak auto sie rozgrzeje to dobrze chodzi nie ma zadnego spadku mocy natomiast czasami potrafi zamulic przy ruszaniu
Opublikowano

Witam,

U mojego kolegi był takie same objawy... okazało się, że na dwóch (1 i 2) cylindrach było za niskie ciśnienie około 3-4bar.

Uszczelka pod głowica była wypalona pomiędzy tymi cylindrami i tłoki "pracowały razem" pompując miedzy sobą....

po wymianie wszystko super :)

(ale to była benzynka v8 :) )

Opublikowano

Podaj komponenty instalacji gazowej.

Odepnij aku i zlacz klemy- skasujesz adaptacje. Przejedz kilkadziesiat km na pb i zobacz czy nie bedzie poprawy. Mozliwe ze rozregulowana instalka miesza w sterowniku silnika.

Polecam tez podpiac auto pod kompa i kompa gazu. Nie wykluczone ze masz mapki tylko po autokalibracji.

Opublikowano
Witam,posiadam bmw e38 735i w gazie. moj problem jest taki ze juz po wymianie duzo rzeczy auto ciagle nie rowno chodzi. problem ogolnie jest taki ze ma jakby za male obroty i auto troche kuleje stojac czy przy dojezdzie do skrzyzowania jak wchodza wolne obroty.dzisiaj sie dowiedzialem ze przy odlaczeniu akumlatora cos pomoze i tak zrobilem, po podlaczeniu aku autko odrazu jak by idealnie chodzilo ale zas po chwili zas to samo nawet na chwile zalapalo takiego mola ze myslalem ze juz padnie calkiem. przypominam ze auto jest w gazie ale na benzynie chodzi troche lepiej jak na gazie ale wydaje mi sie ze jak by juz auto udalo sie zrobic ze na benie bedzie chodzic dobrze to juz gaz wtedy zostaje do uregulowania.bardzo prosze o jakas rade bo juz ponad rok sie z tym urzeram.
Opublikowano
Witam,posiadam bmw e38 735i w gazie. moj problem jest taki ze juz po wymianie duzo rzeczy auto ciagle nie rowno chodzi. problem ogolnie jest taki ze ma jakby za male obroty i auto troche kuleje stojac czy przy dojezdzie do skrzyzowania jak wchodza wolne obroty.dzisiaj sie dowiedzialem ze przy odlaczeniu akumlatora cos pomoze i tak zrobilem, po podlaczeniu aku autko odrazu jak by idealnie chodzilo ale zas po chwili zas to samo nawet na chwile zalapalo takiego mola ze myslalem ze juz padnie calkiem. przypominam ze auto jest w gazie ale na benzynie chodzi troche lepiej jak na gazie ale wydaje mi sie ze jak by juz auto udalo sie zrobic ze na benie bedzie chodzic dobrze to juz gaz wtedy zostaje do uregulowania.bardzo prosze o jakas rade bo juz ponad rok sie z tym urzeram.

Mi się wydaje tak że pierwsze to na komputer trzeba jechać, następnie sprawdzić wszystkie podciśnienia, przy zawalonych odmach też może kuleć.

Zrobić najpierw żeby na paliwie dobrze chodziło, ale może gaz właśnie tworzy problemy więc gazowników też warto odwiedzić.