Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no ładnie sie komponuje :) też mam Clariona (prawie całe audio), ale jestem zdania, ze jak Clarion to z serii DXZ
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja kupilem najzwyklejsze z mp3. Instalacje mam oryginalna, a w samochodzie nie spedzam pol dnia. A inwestowac w audio jakos nie mam za bardzo weny. Muzyki slucham w domu na czyms porzadniejszym:

http://img405.imageshack.us/img405/6561/dsc02838n.jpg

Audio w samochodzie narazie traktuje jako dodatek, bo w kabaturze kabiny samochodewej nigdy nie osiagne dobrej sceny dzwiekowej czy przestrzeni.

Opublikowano

Tez mam w domu sprzet AV, wybieram raczej w plamach i w monitorach podstawkowych z racji malego pokoju, no ale o tym to chyba na audiostereo.pl

p.s.wydaje sie ze masz troche za wysoko tv :P

Opublikowano

TV wisi w sam raz, w przyszlosci pojdzie pod niego moze jakas koncowa plus przedwzmacniacz. Jakby wisial nizej to by sie nie zmiescilo nic.

Tez mam maly pokoj do sluchania, ale z monitorow bas mnie nie zadowala. Zreszta wszystko jest kwestia ustawienia i doboru klockow. To ze nie mozna wstawiac podlogowek do malych pomieszczen to mit.

Opublikowano

To zalezy co rozumiesz przez "male pomieszczenie" - bo to nie zawsze jest mit - moj pokoj to 12m kw.- mialem kaprys w mlodosci i do tych 12m wstawilem JBL E80 i sub e250 - zestaw burzyl ściany, ale o scenie i czy srednicy nie bylo mowy (byla tylko gora i potezny dół), wiem JBL to kiepskie kolumnydo muzyki, ale dawaly rade - szczegolnie w kinie, od dwoch lat mam monitory Paradigma i jest ok

Zrobil sie offtop, wiec:

Cichy wymieniasz te fotele na szare, tak zeby pasowaly do wnetrza czy tak juz zostaje?

Opublikowano

E80 z subem do 12m to fakt, za duzo. Ale za mlodu mialem lepsze jazdy jak ty. Wstawilem Diory na 4 wooferach 20cm plus sub na 2 wooferach 20cm do pokoiku 7 czy 8m :D To bylo 6 x 20cm woofer w pokoiku dla "lalek" :D

Teraz mam Quantumy 905 na 17cm wooferach w jakis 16-17m2 z tym ze kuchnia otwarta. BR z tylu, ale zadnych podbic w basie nie odnotowalem.