Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autem jeździłem na 18" kołach letnich (225/40), teraz na zime mam 195/60 R15. Z tego co zauważyłem to auto siedzi na zimowych niżej, a i tak mam lekko obniżone zawieszenie. Latem to ok, ale zimą robi się problem. Teraz pytanie jakie najlepiej dobrać felgi + opony na zime tak żeby było trochę wyżej? Czy jak np. założę alufelgi 16" + opona 195/70 R16 to coś da?

Pozdro,

Caarl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no z tym 195/70/r16 to grubo przesadziles.jest wiele opcji. np 195/60r/16 ,zalezy jak chcesz miec wysoko auto ja ci podalem zblizona wysokosc auta do ty 18' ale najlepiej to sam sobie wylicz w jakims kalkulatorze opon i sam dobierz odpowiednie

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

195/60 R15 to są za niskie opony do e46

najlepiej załóz takie, jak zaleca producent: 195/65/15

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Czy jak np. założę alufelgi 16" + opona 195/70 R16 to coś da?
Przede wszystkim to, że nie ruszysz z miejsca bo takie wielkie kola ci się w nadkolach chyba zakleszczą. A nawet jak ruszysz to przy pierwszej kontroli stracisz dowód rejestracyjny.

Po co kombinujesz z wynalazkami? Załóż zalecane przez producenta 195/65R15 lub 205/55R16 i z głowy :)