Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich forumowiczów BMW! :)

Drodzy koledzy :) jestem tutaj nowym użytkownikiem waszego forum i mianowicie mam do Was prośbę a zarazem kilka pytań bo planuję zakupić sobie niebawem BMW E87 118i (143KM), skrzynia manualna w benzynce , tylko chciałbym dowiedzieć się jakie jest tak naprawdę spalanie takiego 2.0 litrowego silnika w mieście i na trasie no i może akurat ktoś z Was ma założoną instalację LPG przy takim modelu bądź takim podobnym silniku to też byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje spalania LPG! Proszę pomóżcie mi uzyskać jakiekolwiek informacje co do spalania tego auta ponieważ nigdzie nie mogę doszukać się takich wiarygodnych informacji co do spalania tego BMW a producent pewnie troszeczkę zaniża dane spalania! Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi, opinie! :D

Edytowane przez Cracus
Opublikowano
Drodzy koledzy czy naprawdę nikt z Was nie orientuje sie jakie może byc spalanie tej że BM-ki która opisałem w temacie :), bo nic mi jeszcze nie napisaliscie w temacie :( ?Proszę pomóżcie mi sie zapoznać ze spalaniem tej furmanki ponieważ nie miałem nigdy styczności z BMW a planuje zakupić ten akurat model i chciałbym wiedzieć jakie będę miał spalanie benzynki przy takiej mocy koni mechanicznych, chce wiedzieć co mnie czeka żeby póżniej sie głupio nie zdziwić jak mi będzie łupała ostro paliwa.. :D A nie moge się doszukać w necie aż takich konkretnych i dokładnych informacji.. :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witaj średnie według wskazań komputera pokładowego to 10,5 / 11 l/100km bynajmniej tak to wygląda u mojego kumpla tylko że on właśnie ma swoja w automacie i praktycznie jeździ tylko w mieście
Opublikowano
Dzięki "krzeszlu" za info :) Może dopisałby ktoś coś jeszcze co do tego spalania? :D
Opublikowano

Witam

Na podstawie E46 compact 318ti (N42, więc podobny motor) - trasa nawet poniżej 7 litrów (przy spokojnej jeździe da się przejechać 1000km na baku), w mieście poniżej 10l da się jeździć. Te nowoczesne cztero-cylindrówki nic nie palą.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Eeee panowie toż to zwykły N46 jest. I bardzo ładnie się gazuje. Owszem, nie wystarczy wrzucić domyślnych mapek czy tam na postoju zestroić, wiadomo. Ale nie ma tam nic nadzwyczajnego, z czym by sobie ogarnięty gaziarz nie poradził.
Opublikowano
Nie wiem jakoś LPG-Power mnie nie przekonuje każde auto z podobnym silnikiem zawsze spali jakieś +/- 10l na 100km na gazie spali 12/13l + do tego od czasu do czasu trzeba zrobić jeden zbiornik na paliwie aby nie zamulić auta i dodatkowo co nieraz zapali się kontrolka silnika lub co gorsze jakieś awarie silnika miałem kiedyś auto z gazem i sumując wcale nie wyszło dużo taniej jak na samej benzynie. A przepraszam jest chwilowy komfort psychiczny bo za zbiornik gazu płaciłem 80zł a pełen paliwa 180zł a robiłem prawie drugie tyle kilometrów na zbiorniku.
  • 1 miesiąc temu...