Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki za instrukcję ale tak czytam i dalej jest niejasno,

kiedy ustawiam jeden z tych trzech programów to godzina ustawienia określa godzinę o której ma rozpocząć się grzanie czy czas przez jaki będzie grzało.

Po włączeniu przycisku natychmiastowego grzania dmuchawa działa dosłownie przez jakieś parę sekund,a potem wszystko się wyłącza. Co prawda wyświetlacz nadal jest włączony i słychać ze "coś" działa ale z nawiewu nic nie grzeje ale to w sytuacji kiedy wcześniej pracował silnik a kiedy wsiadam do samochodu to pomimo wciśnięcia tego przycisku nic nie dmucha:( nie kumam tego

czytam czytam i tak myślę ze u mnie działa dogrzewanie silnika czy jakoś tak a jak zaprogramować grzanie kabiny?:)

Opublikowano

Jak by WEBASTO było tylko dogrzewaczem silnika to by niemiało dodatkowego zegara programującego jak u Ciebie :)

Trzeba zrobić diagnostykę i wtedy wyjdą ewntualne błedy związane z tym urządzeniem.

Opublikowano
dzięki za instrukcję ale tak czytam i dalej jest niejasno,

kiedy ustawiam jeden z tych trzech programów to godzina ustawienia określa godzinę o której ma rozpocząć się grzanie czy czas przez jaki będzie grzało.

Po włączeniu przycisku natychmiastowego grzania dmuchawa działa dosłownie przez jakieś parę sekund,a potem wszystko się wyłącza. Co prawda wyświetlacz nadal jest włączony i słychać ze "coś" działa ale z nawiewu nic nie grzeje ale to w sytuacji kiedy wcześniej pracował silnik a kiedy wsiadam do samochodu to pomimo wciśnięcia tego przycisku nic nie dmucha:( nie kumam tego

czytam czytam i tak myślę ze u mnie działa dogrzewanie silnika czy jakoś tak a jak zaprogramować grzanie kabiny?:)

widocznie coś jest nie tak , trzeba zdiagnozować co jest przyczyną rozłączania webasta ...

a na rozgrzanym silniku nie włączysz webasto ponieważ ono pracuje tylko do 75 C temperatury płynu ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/