Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam na oku E28 i martwi mnie to, że przestrzeń między kielichem z przodu a krawędzią blotnika została zreperowana przez wspawanie tam kawałka blachy, bo była przegnita. Czy jest to poważna wada? Słyszałem, że te samochody "lubią" gnić w tamtych okolicach. Czy wpływa to bardzo na bezpieczeństwo? Proszę o radę.

Marcin Borsuk

Opublikowano
Miałem dokładnie to samo w swojej e28 i szczerze mówiąc nie zauważyłem negatywnego wpływu na prowadzenie sie pojazdu ani na nic innego, to jest dosyć typowe dla tego modelu, ale tak jak mówiłem według mnie nie wpływa to na nic, oczywiście jeśli jest to korozja, a nie dziury wielkości pięści :wink:
www.sosen.pl
Opublikowano
No właśnie wygląda to dokładnie tak, że te miejsca zaczynały już być dziurawe troszeczkę. Szczeliny miały wielkość 5x1cm. Ogólnie karoseria jest w prawie idelanym stanie oprócz tych miejsc. Ja jestem tego zdania, że silnik można zawsze naprawić albo kupić (słyszałem, że są tanie) a karoseria jak się rozleci to amen.
Opublikowano
Naprawiaj póki mozesz. Korozja szybko postepuje , szczególnie zimą.
Opublikowano
Większość E28 ma zgnite te właśnie miejsca.Wszystko zależy od stanu zaawansowania.Moim zdaniem ma to wpływ na bezpieczeństwo.Jest to punkt mocowania i element konstrukcyjny.Jeśli zostało to dobrze naprawione to spoko ale jeśli nikt nie usunął z tego miejsca porządnie rdzy to lipa...Sprawdź dokładnie jak ktoś to zrobił.... :wink:
Opublikowano

2 tygodnie temu kupiłem takie e28, też miałem w tym miejscu rdze, znajomy blacharz stwierdził że to nie stanowi żadnego problemu i w godzine naprawił tak że nie ma praktycznie żadnych śladów.

tak jak napisał bartek, ważne jest aby usunąć rdze przed spawaniem, a potem dokładnie zabezpieczyć spawy.