Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...jako, że dyskusja została przewana bo dyskutanci przesadzili z tonami a temat uważam za ważny i niejako ja go wywołałem w zamknietym poscie to problem oszustw skarbowych jest narastający z prostych przyczyn: sprawdzenie stanu prawnego auta jest wielokrotnie trudniejsze od ustalenia stanu technicznego...dane niemieckie wskazują, że proceder jest narastający i wysoce intratny ale wymagający lepszej organizacji niż " klepanie i malowanie" rodzinne w stodole ... dlatego handlarze są juz zabezpieczeni na okoliczność przegranych spraw cywilnych, które wytoczy im większość poszkodowanych ...dlatego najpierw należy sprawdzić handlarza a potem samochód ...niestety nasze prawo niejako chroni osoby z wyrokiem przed publikowaniem tej informacji tak samo jak tego, że ktoś nic nie ma bo wszystko jest na żone czy konkubinę ... płacimy pieniędzmi wolnymi od jakichkolwiek wad i takie ma być auto jakie nabywamy ...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak wiec ma przecietny kupiec, jak np. ja, sprawdzic czy auto ma zaplacony VAT i nie ma wad prawnych?

kupowac tylko na umowe kupna-sprzedazy od osoby prywatnej? To chyba tez nic nie da...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupować w firmach, które istnieją na rynku dużo lat. Wymagać umieszczenia przebiegu na fakturze. Sprawdzić czy załatwiamy sprawę z właścicielem firmy, jeżeli nie to poprosić o to. Jeżeli auto jest sprowadzane na firmę krzak to logiczne, że właściciel to menel gdzieś leżący pijany. Metod jest wiele, wystarczy użyć mózgu a nie napalać się na jakąś pseudo okazję. Żyjemy w kraju oszustów a ludzie się zachowują jak by kupowali samochód w Hollywood. ;)

Zresztą jak ludzie kupują auta na lewe umowy wystawione na byle Niemca z nieba wziętego to sami proszą się o problemy.