Skocz do zawartości

BMW from CANADA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni koledzy !

W najbliższym czasie mam zamiar i możliwość zakupu BMW e9x/e8x z Kanady. Bardzo was proszę o rady które silniki w tych autach są warte polecenia i z którymi nie będzie problemu z serwisem w Polsce. Jak wiadomo, na tamtejszym rynku dominują silniki benzynowe i głównie - 128i i 328i proszę w szczególności o informacje ( oraz zalety/wady) tego motoru.

Pozdrawiam serdecznie !

Opublikowano
Jesli jestes swiadom spalania i mocy to nie baw sie w 128i, tylko doloz troszke $ i celuj w 135i/335i :)
Opublikowano
Z serwisem problemu najmniejszego, BMW raczej na całym świecie te same silniki sprzedaje, wiadomo że w europie 116i będzie się cieszyło większą popularnością niż 135i. Tylko błagam, nie kupuj 135i w celu zamontowania gazu... Musisz być świadom, że na pewno ponad 10 litrów przy ecodrivingu będzie spalać. Aha, no i nie wiem jak w kanadzie, ale chyba tak samo jak w USA - światła POWINNY być do wymiany, ale myślę że bardziej opłaca się zapłacić pare mandacików niż wymiana niby tak prostej rzeczy, która wiąże się z rozpruwaniem samochodu wpół.
Opublikowano
Witam ponownie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi. O żadnym gazie nie ma mowy bo jestem jego totalnym przeciwnikiem a świadomość spalania oczywiście mam :) Zastanawiałem się co prawda też nad 123d ale widzę, że na rynku kanadyjskim praktycznie BMW z silnikiem diesla nie istnieją co zresztą przy tamtejszych cenach paliwa mnie nie dziwi :wink: Dominują z kolei 128i/328i dlatego pytałem was o ten motor, tym bardziej, że w tamtejszej prasie zbiera on pochlebne opinie. Raz jeszcze dzięki i od początku marca będą trwały ostre poszukiwania także zobaczymy co się trafi,ja najbardziej celuje w 135i + dla brata bądź Ojca 335i ;) pozdrawiam