Skocz do zawartości

316 m40 rozruch ciepłego powoduje chwilowe telepanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie odpalam ciepły silnik, zaczyna telepac odpalam gorący telepie jeszcze gorzej po chwili przestaje i pracuje równiutko, na zimnym jest ok z poczatku myslałem ze to czujnik temperatury wariuje bo ssania tez nie było to go wymienłm ssnie juz jest ale problem z chwilowym telepaniem ciepłego silnika pozostał

wkurzajace to jest odpalasz gablote a tu brum brum brum dajesz gazu dalej brum zero reakcji nieraz strzeli w tłumiku po chwili przestaje i jezdzi jak nówka panowie albo cos poradzicie albo sprzedam dziada a szkoda auta bo igiełka 106 tys przebiegu jak nówka tylko ten jeden problem spac mi nie daje pomocy

Opublikowano
Kolego, ten temat był tyle razy wałkowany, że choćbyś nie mówił po polsku, to go znajdziesz :search:
Opublikowano

do tomsen1 , kolego jeżeli był tyle razy wałkowany to znajdź mi ten temat i napisz czarno na białym co jest jednoznaczna przyczyna w ten sposób przynajmniej pomożesz zamiast cwaniakowac

do reszty chłopaków czujnik temperatury nie zawinia bo mam juz takowe trzy i czwartego kupowac zamiaru nie mam ostatni wymieniony kilka dni temu (60 pln nowy )nie mam pojecia

Opublikowano
kolego hans. Po co wymieniales po kolei czujnik?skoro raz wymieniłeś i nic nie dało.. przewody wn świece kopułka(w m40 o ile wiem jest) najpierw to posprawdzać (wymienić) może też rownież być sonda walnięta.przyczyn mnóstwo.
Opublikowano

bo to wogole dziwna historia z tymi czujnikami jeden miałem wkrecony w głowice ale nie był podłączony był tam po to zeby płyn nie wyciekał a drugi był podpiety pod ecu i wisiał sobie tak obok silniczka krokowego pomyslałem ze skoro nie jest w głowicy to jest niedogrzany i chodzi mi auto zimą na ssaniu miałem racje zainstalowałem poprawnie wtyczke w głowice i problem z ssaniem zniknął i tu pojawiły sie moje spostrzeżenia na temat czujników bo kazdy podmieniałem i dawały takie same efekty na nowym równiez to samo było

: czym czujnik cieplejszy tym objawy gorsze dlatego poprzedni własciciel wymontował czujnik z głowicy i powiesił od tak na kablu minusy to wieczne ssanie a plusy ze usterka telepania nie wystepuje lub wystepuje tylko w ciepłe dni i nie bardzo rozumiem sens wymieniania wszystkiego po kolei skoro chwilowo potelepie i wszystko jest ok ehh nurtujące to wszystko

ale dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

nie nie byłem na kompie szukam jakiegos dobrego diagnosty najblizej wyjdzie chyba w szczecinie ,moze i komp siada z tym ze 30 tys juz przejezdziłem i jakby miał sie zepsuc to chyba juz by siadł do tej pory

czasami ratuje sie tak ze przed zgaszeniem silnika włączam ogrzewanie na maksa silnik sie schładza i jak odpalam za kilka minut to problemu nie ma latem stosuje tez te metode i jak nie ma zbytnich upałów to pomaga nie mam pojecia moze to jakas wada silnika czy co ksiazke ma serwisowa do niej gruba jak encyklopedia i wyczytałem ze przed sprzedaza tez kugle czujnik zakupywali sa faktury (wszystkie mini bmw) widocznie tam tez partaczy nie brakuje

Opublikowano
nie powiedziane ze jak by siadał to juz by siadł..ja w swoim seacie wczesniej jezdzilem dwa lata z usterka taka ze jak odpaliłem zimny to chodzil jak traktor,a jak na chwile zdiołem kleme i za pare min założyłem to chodził jak zegarek.. a uszkodzony był własnie komputer. najlepiej podjedz na komputer a może coś sie wyjaśni..bo naprawde dziwna sprawa..ja myślałem ze mi zawsze sie dzieja cuda jakich nikt nie miał ale widze że są jeszcze wieksze cuda.. :shock:
Opublikowano
no własnie cos trzeba bedzie myslec ciekawe czy komp cos wykaże z drugiej strony znów koszty ,padnie drobnostka a szukania i pieniedzy ze głowa boli, dzieki za odpowiedzi jak by co to czekam na sugestie moze ktos jeszcze pomoze