Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy automatyczna regulacja ksenonów reaguje natychmiastowo po zmianie obciążenia samochodu?

Podczas rozruchu samochodu, gdy przekręcam kluczyki w stacyjce, widzę na ścianie jak światła ustawiają się w górę i w dół, a po sekundzie jeszcze o pare milimetrów wędrują w dół. Podczas jazdy z zapchanym bagażnikiem (sedan) wydaje mi się że światła świecą za wysoko. W vw brata podczas jazdy na dziurawej nawierzchni, gdzie buja autem przód tył widać taki efekt, jakby pływania widma światła.

Opublikowano

Przy bujaniu wzdluznym samochodu, uklad nie nadazy z poziomowaniem swiatel, potrzebuje na to troche czasu.

To sa zwykle silniczki, nie zyroskopy.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
A czy ta zwłoka jest jakaś wyczuwalna? Wkładam do bagażnika torbę o wadze 50 kg, po jakim czasie światła się wypoziomują? Przepraszam za tak badziewne pytania ale nie mam możliwości porównania tego z innym BMW.
Opublikowano
witam czujniki regulacji ksenonów masz na wahaczu z przodu i z tyłu myślę że każda zmiana czujnika powoduje zmianę położenia świateł,podobno inpą wyregulujesz wysokość