Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wiem że to nieodpowiedni dział ale nie wiedziałem gdzie zasięgnąć porady. Otóż 30.12.2010 wykupiłem oc w Pzu. Rozłożyłem to na dwie raty pierwszą zapłaciłem odrazu. Niestety data drugiej raty to 27.06.2011 ja niestety w kwietniu pojechałem do Anglii i wróciłem dopiero wczoraj a ubezpieczenie miałem do 29.12.2011. Co w tym wypadku? Wiem ze nie mam ubezpieczenia ale czy jak zapłacę teraz druga rate to ubezpieczyciel będzie to ratyfikował?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie dostałeśwezwania do zapłaty drugiej raty? Zapłać drugą ratę i podpisz nową umoe i tylę.

PZDR>

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, bez stresu możesz zapłacić bez żadnych kar czy grzywien, po prostu płacisz i wszycho :cool2:

PS. Masz cały czas OC, bo z automatu przedłużają.

Edytowane przez tomsen1
Opublikowano
Dostałem wezwanie ale jak juz napisałem do wczoraj byłem za granica....Czyli mam isc do jakiegokolwiek punktu pzu i zaplacic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Ok a tak z innej beczki. Wsiadłem do auta i przejechałem sie po parkingu i...wydaje mi sie jakby auto pływało. Amortyzatory miałem wymieniane w kwietniu. To wina simerblokow?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jeździłeś czym innym? Wiesz od stania auto się nie psuje. no chyba ze już było coś nie tak przed wyjazdem. Pośmigajtrochę. Jak jeździłeś po za granicą innym autem to możę być po prostu kwestia przyzwyczajenia. Koniecznie sprawdź ciśnienie w kołach.

PZDR>

Opublikowano
Spokojnie, bez stresu możesz zapłacić bez żadnych kar czy grzywien, po prostu płacisz i wszycho :cool2:

PS. Masz cały czas OC, bo z automatu przedłużają.

Nie przedłuża się z automatu, jeśli składka nie jest opłacona w całości.

Ale myślę, że się dogadasz z TU i uznają, że druga rata była zapłacona, tylko się zawieruszyła ;)