Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ..

INPA pokazala mi dwa bledy . Nie mam zadnych objawow/ problemow ani komunikatow.

Moze ktos mi wyjasnic co to jest blad 46D3 Control unit internal error ???? Nie moge dojsc co to jest .??

Mam jeszcze blad 4477 czyli czujnik inteligentnej baterii, Dziwne bo ladowanie mam wporzadku i zadnych problemow z odpalaniem.

Czy wymienic ta kleme minusowa ?/Czy moze juz akumulator slaby i daje taki objaw ?? Jak to sprawdzic ?

Tu fotka z wydruku,

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f5ee059312dee29.html

( nie szydzic ze zrzutu ekranu nie zrobilem :-D .. ) komp byl nie moj i nie mialem jak pliku szybko przerzucic :-)

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam !

Opublikowano
myśle, ze zarówno jeden jak i drugi bład mają związek z inteligentna klemą minusową, sprawdź ten trop, wykasuj błędy, zobacz co sie pojawi. Sprawdź też ew. sterownik świec żarowych, zobacz, że błąd występuje kiedy silnik się nie kreci, obroty 0

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Wielkie dzieki za odpowiedz.

Swiece zarowe wymianialem miesiac temu .. Bylo na kompie wszystko ok.

Wczoraj zrobilem test i po kasowaniu bledow wlasnie te powyzej nie daly sie usunac...

Posprawdzam jeszcze w weekend jak jest przy pracujacym silniku ..

Ale chyba czeka mnie wymiana klemy minusowej. Dam znac jaki efekt jak to zrobie.

W aso z przejsciowka i adapterem !!! 840 zl !! zwariowali ... ale coz..

Czy moze ten blad 4477 czyli IBS byc spowodowany czym innym niz minusowa inteligentna klema?

Czy mozna to sprwdzic?? .. Jak sprawdzic czy akumulator jet ok ... czy uszkodony aku moze dawac blad 4477 ?? Ma ktos doswiadczenie ??

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Udało ci się usunąć błędy?

U mnie też jest błąd 4477 - ale po zmianie akumulatora nadal pozostaje. Czy chyba tylko wymiana klemy...

E60 3.0D 2004
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam taki sam błąd jak ty 46D3 tyle że tylko jeden nie da się go usunąć nic z tym nie mogę zrobić z autem nic się nie dzieje ale chciałbym wiedzieć czego ten błąd dotyczy szukam już któryś wieczór zkolei i nic nie znalazłem konkretnego.
  • 6 lat później...
Opublikowano
cześć I jak udało się rozwiązać problem z tym błędem 46 D3 u mnie w BMW 320D 150 koni od jakiegoś czasu mają ten sam błąd zaczęło się po wymianie sterownika świec i samych świec żarowych silnik pracuje dobrze niby póki co nic się nie dzieje strasznego