Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jeżeli chcecie podłączyć swoje CB do wtyczki stacyjki tak aby

załączało się z poz 1 klucza, pozostawało włączone podczas pracy auta i wyłączało się po wyjęciu klucza

rozwiązanie

(+) włączamy do pinu kabla w kolorze FIOLETOWYM

(-) podłączamy pod karoserie ( śrubka czy inny element masy samochodu)

nie znalazłem bezpośredniej masy we wtyczce stacyjki i nie polecam tam podłączać.

SEDAN

antenę polecam zamocować na uchwycie klapowym typu SF 40 na bocznej krawędzi klapy od str kierowcy ( od strony szyby może uszkodzic szybę)(lub innym uchwycie lepszej jakości np NAGoya)

takie rozwiązanie zapewnia kontakt galwaniczny masy anteny z karoserią i jej poprawne zestrojenie nawet krótkie anteny dobrze pracują w tym miejscu

radio uniden 520xl podwiesiłem przy gnieździe OBD a mikrofon można zaczepić na podszybiu ( nawet pasuje) . ( jest to wygodne rozwiązanie akurat mam automat )

demontaż i montaż osłon plastików nad pedałami i na kolumnie kierownicy jest łatwy.

co do kabla antenowego to standartowy był za krótki, wymieniłem na odpowiedniej długości

poprowadziłem go przez bagażnik otwór tylniego podłokietnika pod kanapą po stronie pasażera pod listwą do pasa kierowcy - dalej pod siedzeniem kierowcy pod tunel środkowy i dalej nad pedałami do miejsca zamontowania radia CB .

polecam takie rozwiązanie.

Tomek

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004