Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam felgi od e36 nie dawno kupione 17 i chciałbym je założyć do e39 wiem że jest inne et ale czy przy założeniu dystansu i dłuższych śrub zdałoby to rezultat??

Piszę tutaj ponieważ w dziale "felgi i opony" nikt nie odpisał a zależy mi na czasie.

Opublikowano

Podaj konkretne parametry tych felg, to będzie łatwiej coś napisać.

Na pewno będziesz musiał dołożyć dystanse ze zmianą średnicy otworu centrującego, bo E39 ma mniejszy.

Opublikowano

przy zamawianiu dystansów musisz zaznaczyć że otwór wewnętrzny ma być 74,1 a zewnętrzny 72,6

chyba że te fele nie są oryginalne to wtedy pierścień do nich wchodzący musi mieć średnicę taką jak ma felga

jak dobrze pomierzysz to ci co robią dystansy zrobią bez problemu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To odlicz sobie jak masz ET felg od E36=47,a ET felg od E39=20 to 47-20=27mm.

Pamiętaj też o tym co napisał dajan.

przy zamawianiu dystansów musisz zaznaczyć że otwór wewnętrzny ma być 74,1 a zewnętrzny 72,6
ec2Wze6.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Felgi nie są oryginalne od BMW mają ET35 szerokość 8.5 J, otwór centrujący pasował idealnie do E36 . Czyli dystanse powinny mieć grubość 15mm ? No i oczywiście zmiana średnicy otworu centrującego.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

tak, 15mm,

tylko przed zakupem dystansów zmierz sobie średnicę piasty, bo o dziwo są e39, które mają 72,5 :|