Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Polerowałem dziś klosze w swojej BMW.. Wszystko super.. postanowiłem jeszcze że przeczyszczę odbłyśniki z kurzu. Bez wahania wziąłem mikrofibrę namoczoną płynem do szyb i przetarłem - całe sreberko zostało na szmatce... Wygląda to tragicznie... a świeci jeszcze gorzej...

Mam soczewkę i ksenon.. Czy jest szansa na renowację plastikowego odbłyśnika? Można gdzieś kupić nówkę?

Jeszcze jedno pytanie... Wiecie gdzie najtaniej i najlepiej kupić klosze?

Lampy to przedlift. 330D, Sedan, 2000r, soczewka+ksenon

Z góry dzięki bo jestem załamany :duh:

Opublikowano

Z regeneracją jest problem - to jest plastik a nie metal.

Nie rozumiem jak można zrobić ten odbłyśnik z materiału, który w taki sposób się ściera :duh: :mad2:

A gdybym sam pomalował część odbłyśnika gdzie jest soczewka na czarno (ona nie spełnia żadnej ważnej roli) to będą jakieś problemy na przeglądzie czy z policją?

Opublikowano
Spróbuj popytać na allegro czy aby przypadkiem nie napylają nowej warstwy na plastikowe odbłyśniki;> Chyba większość aut już ma je plastikowe;)
Opublikowano

Tak zrobiłem - gość powiedział żebym wysłał - zobaczy i raczej się uda.

Mam jeszcze pytanie. Widziałem tutaj na forum E46 w której ktoś pomalował odbłyśnik obok soczewki na czarno. Można coś takiego zrobić? Co z przeglądami? W sumie świeci soczewka więc nie powinno być problemów.?.