Skocz do zawartości

Dobór świec do M20 B20 (NGK)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zajrzałem wczoraj do moich świeczek i już czas na wymianke. Jednak nie jestem do końca pewien które. Mam auto z maja 1985 a według tego powinny być BP5ES (takie mam zamontowane) ale..... w wersji z katalizatorem (a moja o dziwo ma) podają ZGR5A (jednak dopiero od grudnia 1986). Gdzie problem ?? Wyczytałem na www.e30.de że najlepsze do M20 sa ZGR5A. W poprzednich samochodach kombinowałem troche ze świeczkami i zawsze udało mi sie dojśc do ideału , natomiast w BMW nie mam doświadczenia. Ktoś już to sprawdził ??
Opublikowano
Tam również sprawdzałem ale to nie wyjaśnia w 100% jakie mają być. Ale pewnie załoze takie jakie miałem.
Opublikowano
Ja w silniku n20b20 mailem takie: BOSCH W8 LPR są jeszcze troszke tansze: BOSCH W8 LCR. i oba typy są polecane przez BMW, w instrukcji tez takie są polecane.
Opublikowano
Ja w swojej załozyłem NGK dobrane z katolgu do mojego modelu i jest git.Ok 12 zł za świeczke płaciłem.Wez BP5ES, napewno będzie ok.Pozdrawiam.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.