Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj kolejny problem z autkiem , ale za to przeciez je kochamy heh.

Nagle przestają działac wycieraczki , szyby , szyberdach , radio , siedzenia (elektryczne) , podswietlenie , ale auto nadal jedzie gdy sie zatrzymam odłacze aku na 30 min wszystko jest ok wszystko znowu działa. Na kompie zadnych błedow nie wyswietla o co tu chodzi ?! Pozdrawiam Serdecznie i Dosiego Roku !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd podejrzenie, że to moduł komfortu?

pzdr

yaz

Opublikowano
Czytałem wiele temtow na ten temat i wszyscy wskazywali na moduł komfortu , ale oczywiscie są to tylko moje przypuszczenia czy mozna to jakos zdiagnozowac ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdziłem schematy elektryczne, patrząc na bezpieczniki odpowiadające za usterki, które opisałeś, podobnie jak Ty, podejrzewam, że może być uszkodzony General Module pod tylną kanapą.

Większość usterek podanych przez Ciebie dochodzi do konektorów tego modułu. Najprościej jest podmienić moduły i okaże się czy twój jest uszkodzony.

pzdr

yaz

Opublikowano
Witam, dość dużo czasu borykałem się u siebie z takim samym problemem i okazało się że winny był kiepski akumulator. Niby odpalała jakiś czas wszystko działało i bonus. Zmieniałem wszystko po kolei i nic. Po zmianie akumulatora jak ręką odjął.
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam

Mam przypuszczenie że jest to moduł komfortu i tu jest moje zapytanie. Gdzie on sie znajduje w e91 czy może ktos już rozwiązał ten problem kolegi na szczycie posta? POsiadam dokładnie ten sam proble co kolega pełen szał w aucie nawiewy radio centralny czasmi sie otwiera z przycisku w kluczyku a czasami nie oświetlenie wnętrza. Powiem ejszcze że wszystko zaczeło sie gdy byłem z bratem na myjni bezdotykowej umyliśmy auto i potem wpsikaliśmy za namową pracownika jakiś środek do nawiewów aby łądnie pachniało.