Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, przeczytałem już kilkanaście postów na temat tego czujnika, ale dalej jest lipa.

wskazanie +50 st. chociaz jak dobrze zdąrzyłem podejrzeć zdarzyło mi się dwa razy -40 st. bardzo krótko

czujnik pierwszy przerwa, drugi ok. 8komów przy ok. 0 st. czyli jak czytałem dość poprawnie, wskazanie bez zmian +50.

podstawiłem rezystorek 10k, aby pomierzyć napięcie - jest 11,5V - czy to prawidłowa wartość?

Skoro jest takie napięcie to zwarcie i przerwa w kablach wykluczone. Oczekiwanie 5 dni nie daje żadnego efektu.

Do czego jest połączony ten czujnik, na moich schematach go nie ma.

Może ktoś mi pomóc.

Czy klima latem może się przez niego nie włączyć? Auto mam od jesieni, więc jeszcze nie wiem.

Dzieki za wszelkie rady

Opublikowano

NOwe objawy.

Dzisiaj było bardzo mokro, deszczowo. Wskazania zwariowały. Mam wpięty na stałe rez. 10komów i zabezpieczony przed wilgocią.

Początkowe wskazania +50st, ale później na stałe -40 st. i w przeciągu godziny wzrosły do -33st. stabilizując się na jakiś czas.

Teraz mam -38 lub -40 i kilka razy na minutę sygnały ostrzgawcze o oblodzeniu.

Muszę się dowiedzieć gdzie jest sterownik tego termometru. Kto może mi pomóc.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Nowy czujnik lipny. Też tak miałem kiedy mi szwankował stary czujnik +50st a po odpięciu czujnika -40st. Po wymianie na sprawny jest ok :)