Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś mi podpowie jak dokodowć webasto gdyz kupiłem używane i ista/p nie chce mi dokodować,a ncs-em nie wiem jaki kod FA dodać.Z góry dzięki za podpowiedź.Pozdrawiam

Opublikowano
Najszybciej NCS'em ustawic w module IHKA standheizung na active i w ccc lub mask to samo. Albo dodać ten kod do FA i przekodować, ale możesz stracić jakieś dodatkowe ustawienia
Opublikowano
Tak to już ustawiałem i tylko pojawiło mi się w ccc ogrzewanie postojowe ale niestety nie odpalało.Pozdrawiam
Opublikowano
Niektóre błędy w pracy pieca mogą go zablokować. Ja podczas zabaw piecem "na sucho" wielokrotonie go zablokowałem, blokada to system bezpieczeństwa piecyka. Myślę że można odblokowac ten piec przy pomocy isty. Ja robiłem to programem diagnostycznym webasto bo np. inpa tego nie mogłem zrobić
Opublikowano
Witam dorzuciłem dziś do wyposażenia kod FA i zakodowało się ładnie ale jeszcze muszę to przewalić istą i myślę że wtedy to ruszy :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Niestety ale Ista nie widzi mi sterownika webasto, a napewno kupiłem je od E60 i chyba muszę je sprawdzić czy jest sprawne.Czy trzeba jechać do serwisu webasto i podłaczyć piec pod program diagnostyczny czy może to można sprawdzić np DIS?

Opublikowano
Na stronie webasto jest programik do diagnostyki, i sterowania. Interfejs to VAG kkl albo taki jak do inpy. Podłączasz się pod 1 pin webasto z 7 pinem kabla VAG. Czy instalacja jest na 100% wykonana? chodzi o podłączenie K-CAN
Opublikowano
tak kolego instalacje podłączyłem według schematu z eba zasilanie do pieca dochodzi bo sprawdzałem ale niestety sie nie uruchamia
Opublikowano
Na stronie webasto jest programik do diagnostyki, i sterowania. Interfejs to VAG kkl albo taki jak do inpy. Podłączasz się pod 1 pin webasto z 7 pinem kabla VAG. Czy instalacja jest na 100% wykonana? chodzi o podłączenie K-CAN

Dzięki kolego za podpowiedź ,webasto nie mogło się załączyć gdyż sprzedawca z allegro wcisnoł mi piec od E65 a powiedział ze jest od E60 no i teraz musze szukać drugiego piecyka.Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedź. :cool2:

Opublikowano
Dzięki kolego za podpowiedź ,webasto nie mogło się załączyć gdyż sprzedawca z allegro wcisnoł mi piec od E65 a powiedział ze jest od E60 no i teraz musze szukać drugiego piecyka.Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedź. :cool2:

A dlaczego tak sądzisz? One maja oznaczenia E65 np. na płytce sterownika jest naklejka E65. Ale to naturalne ponieważ wiekszość elektroniki w E60 jest na bazie E65, widać to szczególnie w plikach do obsługi rożnych urządzeń. Mam webasto wyciągnięte z E60 LCI i również są opisy E65. Podsumowując, ten piec jeżeli jest sprawny i poprawnie podłączony to MUSI działać! Sprawdzałeś piec tym Webasto Thermo Test?

Opublikowano
Tak kolego podłączałem programem webasto i pokazało w nim że webasto jest z bmw e65,poza tym swieca,nadmuch i pompa paliwa się załączały bez problemu.Myslisz że mam coś źle podłączone? Ista wogóle nie widzi mi sterownika webasto.Moze podaj mi na pw swój numer to bym do ciebie zadzwonił.Pozdrawiam
Opublikowano

Jeszcze nie zamykaj ;)

Pytanie czy miałeś wcześniej webasto ??

Czy istnieje opcja dodania tego osprzętu do auta ?? Jakie to są koszty/dokładne funkcje/i co potrzeba mieć w aucie żeby to zamontować ?

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Witam

Nie nie miałem webasta seryjnie ,dokładałem je sam.Co do kosztów montażu to zależy za ile kupisz piec i potrzebny osprzęt,to jest przewody wodne pompkę paliwa przewody paliwowe,wiązka elektryczna.Po montażu trzeba to dokodować do auta i śmiga. :D

Opublikowano
chyba już wszystko wiem.na allegro ani pół sztuki do silnika benzynowego więc za wszelką cenę nie chce tego miec bo to nie art. Pierwszej potrzeby
Kiss French. Wear Italian. Drive German.