Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

dziasiaj cos dopadlo moje autko (jak to zwykle bywa jutro mialem jechac w trase)

wiec tak odpalam dzisiaj auto i zapalilo narmalnie ale zaraz wywalilo kilka bledow motorstörung leistungabfall (brak mocy) brak wspomagania hamulcow i cos tam jeszcze na desce swieci motorek.

silnik pracuje normalnie a jak puszcze hamulec silnik wchodzi 1400obrotow za to na pedal gazu wcale nie reaguje.jedzie tez normalnie ale kompletnie bez gazu tylko sie wkrece na te swoje 1400 i to wszystko.

narazie odlaczylem aku,bylem w beemce mam jutro przywiesc auto na odleglosc nic nie pomoga,ale zastrzegli ze to potrwa (koniec roku)

prosze o jakies sugestie (nie mam narazie mozliwosci podlaczenia pod kompa)

na niemieckim forum czytalem ze gosc mial taki probem i przyczyna byl sterownik silnika (nieszczelnosc+zasniedziala wtyczka)gdzie go szukac?

Opublikowano

problem rozwiazany,tak jak pisalem woda sie dostala do wtyczki sterownika silnika!

prawdobodobnie woda splynela po kablu masowam ktory jest przykrecony do blotnika :duh:

wtyczke i gniazdo wyczyscilem i narazie smiga ale nie wiem jak wyglada srodek sterownika(balem sie otworzyc) czy bez obaw mozna otworzyc sterownik?