Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,przeszukałem forum ,znalazłem coś podobnego , ale jednak nie to co u mnie;) więc: bmw e36 1993r zwykłe 1.8 na pasku i w tym problem że :) po odpaleniu auta przez chwile chodzi ok po jakimś czasie zaczyna nierówno chodzić ,nie jest to aż tak mocno wyczuwalne ale trzęsie budą(drży troszkę) co jakiś czas odstęp pare sekund ,podczas jazdy nie wyczuwalne auto ma moc nie ma problemów z obrotami nie dusi itd obroty nie falują . Zdarza się że auto pracuje normalnie tak jak powinno;) W silniku nic nie klepie . Wczoraj jechałem w deszczu to tak jakby na niższych obrotach nie pracował jeden z cylindrów i latała cała buda przy wyższych obr nie wyczuwalne(normalna praca).Na moje oko kable bądź świece?? Ale prosiłbym też o waszą opinię bo na darmo nie ma co wyrzucać pieniędzy :mad2:

____

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z tym viewtopic.php?f=68&t=120678 /mattiss

Opublikowano
moim zdaniem przewody wn bo mowissz ze podczas deszczu cos zauwazyles. rano np sa wilgotne i dlatego nie rowno chodzi jak sie nagrzeje przewody przeschna odparuja i jest ok..ojciec mial to samo w samochodzie ja zreszta tez..az wkoncu podczaas deszczu auto zgaslo i nie chcialo odpalic..
Opublikowano
No dzisiaj wyglądało to tak : po odpaleniu chwila ok jedzie normalnie bez problemów ale po przejechaniu 20-25km w mieście całe auto mi się telepało i ewidentnie straciło na mocy ,wyglądało to tak jak by jeden z cylindrów nie pracował czy mi się zdaje??
Opublikowano
całe auto mi się telepało i ewidentnie straciło na mocy ,wyglądało to tak jak by jeden z cylindrów nie pracował czy mi się zdaje??

ale co sie zdaje?? ze nie chodzi na jeden cylinder?? czy zdaje sie ze stracilo na mocy i telepalo?? dobre pytanie... gdyby udalo Ci sie umiescic swoje auto na forum i na forum je odpalic to z pewnoscia odpowiedzielibysmy co sie zdaje a co nie :cool2: :cool2: (od razu napisze ze oczywiscie nie jest to mozliwe, bo prawie na pewno zaraz pojawia sie pytania jak wjechac autem na forum...)

za to jezeli pytasz czy objawy ktore podales moga wskazywac na to iz silnik nie pracowal na wszystkich cylindrach... to owszem i zapewne tak bylo

jak juz koledzy napisali to zapewne swiece, lub kable wn, na sprawdzenie kabli jest kilka sposobow, sa opisane na forum, od biedy cos nie styka w kopułce (zdaje sie ze taka w 318i na pasku wystepowala)

Opublikowano
Powiedzcie mi co jeszcze może być przyczyną że auto nierówno chodzi bo wymienilem kable świece ale to nic nie dało :? Wszystko sprawdziłem i juz nie wiem sam co robić;/