Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam do kolegów pytanie, jestem na etapie kupna samochodu. Przerabiałem różne marki, ale w końcu padło na BMW. Mam do wydania jakieś 50000 ze wszystkim. Czy w tej cenie kupi się już rozsądne auto z roku 2007. Na allegro jest dużo ofert, tylko czy są coś warte. A jeśli już to jaki silnik polecacie? Z tym, że wolałbym, żeby bylo to maks 2 litry, ale diesel, benzyna? A jak już diesel, to ten 163 KM? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Pozdrawiam.
Opublikowano

Oczywiscie, ze za około 50 tys kupisz dobre E90 z 2006/7 np 318d, 320d, 320i. PRzebiegi bedą w okolicach 80-170 tys km i przyzwoite wyposażenie (ksenony, skóra, navi itp takie podstawowe rzeczy).

Do kazdego auta trzeba podejsc indywidualnie i najlepiej brać kogoś ze sobą kto sie zna na rzeczy (lakiernik, mechanik) zeby wstepnie okreslil czy dane auto warto brać w ogole na ASO czy też nie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiscie, ze za około 50 tys kupisz dobre E90 z 2006/7 np 318d, 320d, 320i. PRzebiegi bedą w okolicach 80-170 tys km i przyzwoite wyposażenie (ksenony, skóra, navi itp takie podstawowe rzeczy).

Do kazdego auta trzeba podejsc indywidualnie i najlepiej brać kogoś ze sobą kto sie zna na rzeczy (lakiernik, mechanik) zeby wstepnie okreslil czy dane auto warto brać w ogole na ASO czy też nie...

Tylko vystelior jest w stanie Ci kupić e90 2007 np 320d z takimi "podstawowymi rzeczami" jak skóra, navi czy xenon :mad2: 80tys przebiegu? ależ w tej cenie to oczywiste :mad2: autko będzie dobre i bezwypadkowe :mad2: Ja jestem oczywiście odmiennego zdania, 318d 2006 z biednym wyposażeniem ale prawdziwym przebiegiem TAK, 320d 2007 NIE !

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oczywiscie, ze za około 50 tys kupisz dobre E90 z 2006/7 np 318d, 320d, 320i. PRzebiegi bedą w okolicach 80-170 tys km...

Oczywiście za taką kasę to już same igiełki - do wyboru do koloru.

...przyzwoite wyposażenie (ksenony, skóra, navi itp takie podstawowe rzeczy)....

no to już jest oczywista oczywistość, przy takim budżecie takie podstawowe wyposażenie być musi :cool2:

Żeby było na temat, na Twoim miejscu kupiłbym silnik benzynowy...

Opublikowano

http://www.autoscout24.de/ListGN.aspx?atype=C&mmvmk0=13&mmvmd0=1641&mmvco=1&make=13&model=1641&fuel=D&fregfrom=2007&fregto=2007&pricefrom=1000&kmto=100000&cy=D&powerscale=PS&zipc=D&ustate=N,U&custtype=P&body=6

Bardzo proszę, e90, 2007, 320d z przebiegiem do 100 000km, sprzedawane w DE przez prywatnego sprzedawcę, 1 euro x 4,40 PLN, do tego opłaty. Nijak nie wyjdzie 50 tys. złotych. Ba, w 60tys. PLN ciężko się zmieścić :duh:

EDIT:

pewnie zaraz się rzucą się na mnie znawcy, że na mobile.de można znaleźć tańsze, można u Turka za połowę ceny itp.,

jeśli tak to .... no comments.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

A kogo obchodzą teraz oferty z DE ? Wiadomo, ze przy takim kursie kompletnie nie oplaca sie sciągać aut. W lipcu bylo po ile ? 3,9 ? 3,97 ? Wtedy to jeszcze jako tako. Mowimy o samochodach, ktore sa w kraju od jakiegos czasu, kiedy zostaly kupione przy kursach 3,5 - 3,9 albo salony PL (ktore do tej pory kupuje samochody po 3,75 zl za Euro).

Pisalem wyraźnieze za okolo 50 tys np w Auto Reducie mieli idealna 320d 2006 r z 90 tk (skora , ksenony, navi, pdc i inne podstawowe rzeczy) za 56- do negocjacji. Na 200x 320d z 2005/6 - 40 najdrozszych to egzemplarze po od okolo 49 do okolo 55-58. Przewaznie salony PL z niskimi przebiegami i niezlym wyposazeniem.

Teraz maja takie auto :

http://otomoto.pl/bmw-320-i-e90-automat-salonpl-i-wl-C21675652.html

318d i 320i stoja mniej od 320d.

Pamietajmy, ze tym samochodom wskakuje kolejny rok, wychodzi nowy model, podaż E90 juz sie znacznie zwieksza, automatycznie ceny idą w dół.

Przykładowo od kwietnia do września/pazdziernika dostepnych w ofercie bylo średnio 20-25 E90 330i z czego jakieś 10-12 bylo ponizej 20k Euro.

Teraz jest ich średnio ponad 40 a egzemplarzy ponizej 20k Euro jest 32-37.

Przy 2005 srednio na 40 ofert okolo 30 było ponizej 20k, a teraz dostepnych jest ponad 60-70 egzemplarzy z czego wszystkie praktycznie sa ponizej 20k przy średniej cenie 16-17k Euro.

Opublikowano
tylko że akurat ta której przykład podałeś, nawet w połowie nie ma tych "podstawowych rzeczy" o których pisałeś wcześniej. Nie wspominając już, że zakładany budżet też został przekroczony. Więc jak tu się zgodzić z twoim stwierdzeniem że ma być dobre, mało smigane na wypasie i do 50 tys?
wwo_j
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko że akurat ta której przykład podałeś, nawet w połowie nie ma tych "podstawowych rzeczy" o których pisałeś wcześniej. Nie wspominając już, że zakładany budżet też został przekroczony. Więc jak tu się zgodzić z twoim stwierdzeniem że ma być dobre, mało smigane na wypasie i do 50 tys?

Daj sobie spokój z jego tokiem myślenia bo oszalejesz, napisał że gość kupi e90 za 50tys 2007 ze skórą , navi i xenonem , przebieg od 80tys km i wkleja golasa za 64tys zł, jemu się tak pier..oli w bani nie od dzisiaj i nie tylko w tym wątku! Ja juz nie mam do niego siły :duh:

Opublikowano

Daj sobie spokój z jego tokiem myślenia bo oszalejesz, napisał że gość kupi e90 za 50tys 2007 ze skórą , navi i xenonem , przebieg od 80tys km i wkleja golasa za 64tys zł, jemu się tak pier..oli w bani nie od dzisiaj i nie tylko w tym wątku! Ja juz nie mam do niego siły :duh:

jak to pewnien polski serial głosił "Walduś swoje wie " i kolega pewnie też się tego trzyma :) odpuszczam :cool2:

wwo_j
Opublikowano

Też tak się zastanawiam skąd on się urwał. Chyba z Allegro.

Poprzegląda Allegro, pododaje sobie teorie o kursach euro, wchodzących nowych modelach i najtańsze padliny z Allegro zaczynają stawać się realne jako bezwypadkowe igły.

Opublikowano

wkleiłeś włąściwie "golaska" za 64k a miało być "wypasione" za 47k. Przekroczyleś budżet o prawie 40%. Jak dla mnie porażka (nie pierwsza zresztą) :mad2:

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano (edytowane)

Pisalem wyraźnie o rozrzucie, ze kupić moze za to jako tako wyposazone 318d/320i moze 320d z 2006/7 r. Z 320d moze byc cięzko z 2007 z niskim przebiegiem, ale z przebiegiem 150 tk ++ juz nie koniecznie biorąc pod uwage, ze juz mamy 2012r.

ALe widze, ze co poniektórzy sa tutaj nastawieni na zwady, kłótnie, łapanie za słówka. Panowie luz, luz :) .

Agresja, obelgi, ataki personalne - wspaniała atmosfera na forum :wink: . Jednak ja nie bede się wdawał w awantury, to nie Onet, tylko forum miłośników motoryzacji na ktorym elementarna kultura i poszanowanie innych jest wymagane.

Ten golas ma 26tk przebiegu. To chyba podnosi jego wartość.

Tamta z Auto Reduty za 56 juz poszla albo ogloszenie wygaslo , ale jest taka np

http://otomoto.pl/bmw-320-bmw-320d-maly-przebieg-salonpl-C20765699.html

http://otomoto.pl/bmw-320-dt-salon-pl-i-wl-C22170015.html

A tu sa najdrozsze na Oto

http://otomoto.pl/index.php?sect=search&sub=car&page=9&qid=2183455678&order_by=p

Edytowane przez vystelior
Opublikowano

Agresja, zaślepienie, obelgi, ataki personalne - wspaniała atmosfera na forum :wink: . Jednak ja nie bede się wdawał w awantury, to nie Onet, tylko forum miłośników motoryzacji na ktorym elementarna kultura i poszanowanie innych jest wymagane.

Ten golas ma 26tk przebiegu. To chyba podnosi jego wartość.

Tamta z Auto Reduty za 56 juz poszla albo ogloszenie wygaslo , ale jest taka np

http://otomoto.pl/bmw-320-bmw-320d-maly-przebieg-salonpl-C20765699.html

http://otomoto.pl/bmw-320-dt-salon-pl-i-wl-C22170015.html

Ja nie jestm agresywny i nie atakuje Cię personalnie, odnoszę się do postu a nie jego autora. Wkleiłeś dwa autka w określonej cenie. Fajnie. Tylko, że kolega chciał za te pieniądze kupic 2007r a Ty proponujesz 2005r. Więc żeby zakończyć temat wklej konkretne propozycje 2007r do 47 tys. i nie będzie o czym gadać albo powiedz "przeholowałem".

Freude am fahren

Opublikowano (edytowane)

No zebys wiedzial, z tym 2007 i niskim przebiegiem to rzeczywiscie przesada.

Aha ta 320i to rzeczywiscie kupa, nie przeczytałem dokladnie wyposazenia...W takim razie oferta jak na Auto Redute słabiutka.

Bo oni ma zazwyczaj dobre auta w normalnych cenach.

Np przez jakies 1-2 miesiace stała 320d 2006 , salon PL, bezwypadek, 91 tk za 55 tys do negocjacji (skóra, ksenony, navi , pdc itp itd).

Edytowane przez vystelior
Opublikowano
Panowie po pierwsze życzę wszystkiego dobrego w nowym Roku. Po drugie, nie jestem uparty na konkretny rocznik. Wolę starsze, ale pewne, że nie jest złożone z 3, jakby nie było to 50k. Fajnie, że chcecie w jakis sposób pomóc i za to dziękuję.