Skocz do zawartości

318i M40 Problem ! Spadek mocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jestem posiadaczem bmw e36 1.8 1993r.

Tydzień temu zrobiłem swap silnika takiego samego m40 1.8.

Auto po przełożeniu silnika, odpaliło i chodziło bardzo dobrze. Stary silnik mocno stukał i na końcu jakoś zdechł.

Teraz po tygodniu czasu zaczęło się coś dziać z autem. Problem polega na tym że auto na przy ruszaniu jak i w czasie jazdy bardzooo zamula, tak jakby chodziło na 3 garach.

Dopiero po dodaniu do końca gazu przestaje zamulać i wtedy ciągnie jak powinna. Ten problem jest od dwóch dni.

3 świece są czyste lecz 4 jest leciutko okopcona. Przypominam że silnik przez tydzień jeździł jak należy.

Proszę o pomoc !!! Z góry dzięki !!!

____

Poprawiłem tytuł. Przeczytaj w końcu ten temat viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. /mattiss

Opublikowano
Witam! zmieniłem wszystkie świece na wcześniejsze (używane) i dalej to samo, kable zapłonowe kupywałem je w tamtym roku nowe. i przy wymianie silnika przełożyłem je. Autko bez gazu. Co to może być? Jeżeli dalej myślicie że to świece to kupie je dopiero po świętach.