Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj zauważyłem że jak włącze na R w moim automacie buda zaczyna wibrować obrotomierz ani drgnie tzn. obroty nie skaczą, na innych ustawieniach skrzyni nic się nie dzieje tylko na R a jak jeszcze włączę klimę to już mocno czuć te wibracje,auto nie kopci i nie przymula.Co to może być?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Wracam do tematu wibracji bo w Grudniu nikt się nie odezwał i szczerze mówiąc liczę że teraz ktoś pomoże. Problem polega na tym że włączając P po zatrzymaniu i auto stoi na pochyłości przodem w dół i puszczę pedał hamulca cała buda zaczyna mocno wibrować jak mimośród,to samo się dzieje gdy przełączę na R i trzymam na hamulcu chociaż dziś zauważyłem że już nawet podczas cofania telepie budą. Wymieniłem najpierw prawą poduszkę bo sprawiała wrażenie uszkodzonej,po wymianie było ok przez dzień potem znowu wibracje, wczoraj wymieniłem lewą i do dzisiaj było ok. Jak stanę przodem w dół pochyłości i puszczę nożny to zaczyna się karuzela a jak tyłem to nic nie czuć . Skrzynia automat poduszka pod skrzynią jest w porządku. Co może być przyczyną tej karuzeli?

Opublikowano
jak wkręcisz na wyższe obroty to telepanie ustępuje?

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
Hmmm tak myślę i czytam jeszcze raz Twój post i stwierdzam że miałem to samo, jednak mi wymiana obu poduszek silnika pomogła...żałuje tylko że nie wymieniłem poduszki pod skrzynia...ale objaw miałem w zasadzie ten sam..
Opublikowano
Hmmm tak myślę i czytam jeszcze raz Twój post i stwierdzam że miałem to samo, jednak mi wymiana obu poduszek silnika pomogła...żałuje tylko że nie wymieniłem poduszki pod skrzynia...ale objaw miałem w zasadzie ten sam..

Będę jeździł aż padnie ,tracę cierpliwość do BMW :evil: