Skocz do zawartości

bmw e30 318i przerywa na wysokich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! być może mi ktoś doradzi.. kupiłem e30 318i troszkę była zmęczona wiec staram się ja ogarnąć,a problem jest z:

-raz pali na 4 baniaki a nieraz na 3:/, jak dłużej postoi i jest zimno to łapie na 3

-bardziej martwi mnie to ze auto jak jest zimne idzie ładnie ale czasem gdy sie zagrzeje zaczyna sie dławic na wysokich obrotach ,traci moc i jak by miało zgasnąć ale na niskich obrotach ozywa. Elektryka wyglada kiepsko:/ i pompa paliwowa glosno pracuje . Czy może być to wina palca, kopułki .kabli wys napięcia , pompy, cewka? Z góry dzięki za odp.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

sprawdź w jakim stanie są świece, przeczyść albo wymień na nowe...

zobacz czy nie ma przebicia na kablach dochodzących do świec (włącz samochód w przycienionym miejscu np garażu albo nocą i patrz czy iskry nie latają :D ewentualnie weź dobrze zaizolowany śrubokręt i zbliż jak zaczną skakać iskry z przewodów na śrubokręt tzn ze mamy przebicie i teraz będzie trzeba szukać co i jak tzn który wymienić ewentualnie czy wszystkie :) Takie objawy będą się nasilać w deszczowe (wilgotne dni) w suche upalne zanikną albo zmniejszy się ich częstotliwość.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...