Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy,chciałbym prosić o poradę związaną z dziwnym wg.mnie zachowaniem się ogrzewania.Przy takich delikatnych mrozach jak obecnie moje auto,szybko uzyskuje zadaną temp. wnętrza np.22 st.C,po czym jadąc dłużej nawiew zaczyna szaleć.Mówię oczywiście o trybie auto.Raz dmucha bardzo mało,by po chwili działać na pełną moc.Rozumiem,że reguluje temp. tak by utrzymać te 22 st ale zmiany natężenia siły nawiewu są skrajne i to klika razy na minutę.Zastanawiam się czym może to być spowodowane?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie nie sprawny masz rezystor dmuchawy który jest przy silniczku dmuchawy wewnątrz deski rozdzielczej, częsta usterka w BMW.
Opublikowano
Siła nawiewu ustawiona jest na 2 stopień a ciepło tak jak napisałem 3/4 na skali.Jednak niezależnie na którym stopniu jest nawiew objawy są takie same.
Opublikowano
Bardzo dziękuję za sugestie.W poprzednim sezonie zimowym były już pierwsze symptomy,że coś się zaczyna dziać,ale dopiero teraz ujawniło się to z całą mocą.
  • 3 tygodnie później...