Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczne przedewszystkim od tego, że szwankuje mi wyświetlacz, ale to inna bajka, aczkolwiek ma to związek...

Oczywiście w automacie mam również ten wyświetlacz, który pokazuje na jakim trybie jade i na jakim biegu (P R N D).

Jeśli jest wszystko ok. to wyświetlacz normalnie pokazuje biegi. Ale problem polega na tym, że czasami ten wyświetlcz zanika, tzn.

pali się sama żarówka a zamiast biegów cały wyświetlacz jest rozmyty takjakby zaparowany i nie świecą się kreski tylko całość rozmyta.

I wtedy właśnie albo jest tak, że jak włączę D to dodaje gazu, silnik łapie obroty, a zachowuje się jakby był na Neutralu(luźnie) dopiero po pewnym czasie skrzynia załapie obroty jak silnik ma już ich bardzo dużo i wtedy auto wyrywa wręcz szarpie całe do przodu.

a czsasami jest tak, że ten wyświetlacz jest rozmyty i wtedy wogóle jest jazda na zamulonej skrzyni tzn dodaje gazu a skrzynia załapuje jakieś 20% obrotów i powoli se jedzie z 30 40k'h i nie czuć żeby biegi zmieniała. i wtedy odpalam ponownie kilka razy, aż znowu wyświetlacz zacznie normalnie pokazywać biegi i tryby, i wtedy wiem, że wszystko jest ok i normalnie załapuje obroty.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ja w swojej e34 tds mam kompa od skrzyni po prawej stronie za dolnym glosnikiem, zdejmujesz maskownice z glosnikiem i tam powinien byc