Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam miałęm taki mały problem bmw paliło mi ok 8l

teraz mam większy problem pali mi ok 10l

w trasie przy średniej 120km/h paliło mi 5.8l

dawno w trase się nie wybierałem no i nie jestem w stanie powiedzieć jak jest teraz

niedawno zaczeliśmy nową budowę około 2km od domu czyli dziennie robie około 4km w korkach no i zauważyłem właśnie to spalanie około 10l

czy to jest wina krótkich tras czy coś może być zepsute?

sprawdzałęm błędy inpa i tam zauważyłem luftmasse pokazywało mi 30 a skala jest do 16

no i nie wiem czy to normalka czy trzeba jechać do mechanika?

No i auto mi dymi na białovjak było cieplej to tak nie dymiło

możę ktoś mi pomóc?

Opublikowano
temperatury są niższe to wiadomo że dymi na biało zanim wilgoć z tłumika nie odparuje, to co widzisz to para wodna, sprawdź jak pojeździsz troche czy po rozgrzaniu przestaje dymić. Co do spalania to jak najbardziej realne jest 10l w zime na krótkich odcinkach.
szukam
Opublikowano
No przejechałem się kawałek poza miasto średnia spalania po 30km 120km/h pokazało mi 5.9l więc te 10 na krótkich odcinkach to może być normalka a z dymieniem to nie zwróciłem uwagi czy po dłuższej jeździe znika czy też nie wiem że jak odpalam to dymi i to bardzo :/