Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów oraz szczęśliwych ( mam nadzieję ) posadaczy BMW!

Mam krótkie pytanie:

Czy E90, 320 xd (2010r) 184km, powinien w mieście palić prawie 10 l?? Jak na razie sama jazda po mieście wskazuje ze wychodzi aż tyle.

Dodam że:

auto jest 4x4, automat i nie jeździłem cały bak jak szaleniec, tylko raczej starałem się poruszać dynamicznie ale bez buta z każdych świateł.

Czytałem że auto 320 d potrafi palić ok. 9-9,5 l w mieście ( tylko dlaczego aż tyle...)

tylko proszę aby inforacja byla od osób które jeździły/jeżdzą cały bak po dużym mieście, w tym korki.

Proszę nie pisać że pali 7 l, gdy ktoś np. 1/3 baku zrobił po trasie lub warunki ma zbliżone do jazdy mieszanej.

Dzięki i jeszcze raz witam na formum BMW!

Lukas

Opublikowano

118d 143 km Wrocław śr prędkość 20km/h 8-11 l/100km :)

a Ty marudzisz, ze Twoje 184 km napędzające 4 kola przez automat pala 10 l ... :duh:

ludzie czytają bzdury na forach, ze 2,5 l benzyna pali 10 l w mieście i potem się dziwią, że ich diesel tyle pali ...

ja bym się cieszył, że pali tylko tyle :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Dzieki za odpowiedz i info, co do marudzenia... Chcialem se upewnic, a chyba lekka niepewnosc jest uzasadniona, nowczesne benzyny potrafia palic 9 w miescie, wiec dla mnie wydalo sie troche dzowne ze przy spokojnej jezdzie diesel pali ponad 9,5 l, oczywiscie wiem ze to jest automat, 4x4, ale mialem nadzeje ze 9 l nie przekroczy, przynajmniej przy spokojnej jezdzie.

W kazdym razie nie marudze, w trasie spalanie bardzo spada, autko jest swietne i ma niezlego kopa jak na 2l.

Ps.

Ludziska, nie czepiajcie sie na kazdym kroku...

Pozdrawiam

Lukas

• 1 miesiąc temu...