Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Sprowadziłem nie dawno sobie moje pierwsze BMW model E34 520. 12V. lecz nie nacieszyłem się nim zbyt długo po przejechaniu 3tyś kilometrów silnik zaczął szfankować. jadąc samochodem silnik przestał pracować na jeden cylinder później na drygi na trzeci i tak dalej aż zgasł. Nie można było go już można uruchomić. Po scholowaniu auta do mechanika i podładoweaniu akumulatora samochód normalnie zapalił i znowu było wszystko O.K. Na drugi dzień gdy silnik był ciepły nie chciał zapalić, lecz po dodaniu gazu podczas rozruch zapalił, i gdy spróbowałem ponownie go zapalić już palił normalnie. Dzisiaj gdy jechałem przytrzymałem go na trzecim biegu przez kilkanaście sekund powyżej 5000 obrotów i zauważyłem , że nie pali w tym momencie na jeden cylinder i traci moc. Po zwolnieniu obrotów znów szedł normalnie, lecz gdy silnik zszedł na wolne obroty przez moment nie chodził prawidłowo tzn. na wszystkie cylindry a po chwili zaczął. Nie mam zielonego pojęcia co to może być Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam :oops: Auto nie jeździ na gazie ma wymienione świece na nowe.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

witam!

mysle ze powinienes wyregulowac w aucie zawory i pomyslec o nowych kablach WN i przejrzec kopulke i palec rozdzielacza zaplonu.

Pozdrasssssyyyyyy

Opublikowano
Dzięki za rade. Napewno to zrobie . Kable muszę na pewno wymienić gdyz kabel od cewki ma przeciętą izolacje i jest zaszkotowany. kiedy go kupiłem tak to już było, lecz nie sprawiało mi to wcześniej problemów. Mam jeszcze jedno pytanie zawory nie są chydrauliczne???? Pozdro
Opublikowano

w 325 e30 mialem srubkowo regulowane...wiec mysle ze wszytskie silniki 12v maja tak to rozwiazane ale reki sobie uciac nie dam :) najlepiej jak ktos ze starych wyjadaczy sie wypowie :)

pozdrassssyyyy

Opublikowano
Sprawdz czujni walu mialem podobny problem swiece i kable nic nie pomogly.Przecieral sie o kolo pasowe kabel od czujika raz dotykal raz nie tracil moc i nie palil.Raz bylo ok raz nie
Opublikowano
Dzięki za rady wszystko napewno wezme pod uwagę i dam znać.
Opublikowano
Nie zdąrzyłem nic sprawdzić. Silnik zapala i po chwili gaśnie. Gdy zapali chodzi normalnie nawet po dodaniu gazu lecz po chwili samoczynnie gaśnie.