Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam klopot poniewaz cos sie stalo ze sprzeglem wyjerzdzajac w trase wszystko bylo ok po jakims czasie podczas jazdy zaczelo coraz gorzej dzialac sprzeglo zatrzymalem sie po chwili wsteczny juz praktycznie wcale niechcial wejsc

wskakiwal ale ze strasznym zgrzytem po jakims czasie biegi niechcialy wchodzic zauwazylem ze niemam plynu chamulcowego wiec szybko dolalem i po mniejwiecej 30 km sprzeglo sie poprawilo i teraz juz wszystko jest ok

czy wiecie jaka moze byc tego przyczyna i czy cos moze sie dziac jesli mialem taka sytuacje i po dolaniu plynu wszystko wrucilo do normy

czy moge miec zapowietrzone sprzego i czy moze sie cos stac??

Opublikowano

Jest gdzieś wyciek płynu z obwodu sterowania sprzęgła.

Układ sterowania zapewne się zapowietrzył, ale widać że w niewielkim stopniu, skoro po dolaniu płynu działa poprawnie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

ok dzieki a jesli ktos wie gdzie sie znajduje odpowiecznik do sprzegla??

wycieku raczej musi juz szukac mechanik bo ja jestem co do tego zielony noi czeka mnie wymiana czegos hehehe

Opublikowano

Dziś mnie prawie to samo spotkało.

Odpowietrznik sprzęgła znajduje się na wysprzęgliku z boku skrzyni.

Na nim jest gumowy koreczek, jak go ściągniesz to ujrzysz odpowietrznik, który odkręcisz za pomocą kluczyka 7.

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring