Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam bmw e39 525 tds w Automacie :8) już 3 lata od kiedy ja miałem szarpała mi skrzynia tylko z 1 na 2 . i to na zimnym silniku .

Jest takie szarpnięcie głupie ale potem po rozgrzaniu niema problemów, biegi zmienia gładko nawet po ostrej jeździe na trybie s4 lub s3 :D

Olej wymieniałem w skrzyni . W lato niby mniej szarpie po ruszeniu ale w zimę prawie zawsze nawet jak bmw grzeje 10 min na postoju to i tak szeprnie :mad2: :? .

Czy to może być jakaś wada mechaniczna czy wina elektryki. lub oleju ?? :( :mad2:

Proszę o porady . pzdr.Rafał.

Opublikowano

Też tak mam i bardzo mnie to :mad2: u mnie zaczęło się to pojawiać czasami nawet na ciepłym silniku, wygląda to tak ze dojeżdżam do skrzyżowania czy ronda zatrzymuje się na chwile i czy zostawię na 2 czy zredukuje do 1 jest małe szarpnięcie zamuła i dopiero jedzie, nie dzieje się tak za każdym razem ale przynajmiej raz dziennie tak mam :evil:

W skrzyni błedów nie ma wiec podejrzewam ze to mechanika :cry2:

Opublikowano
W skrzyni,widać go po zdjęciu miski oleju.Jest to część hudrauliczno-elektryczna,a czyszczeniu poddaje się części ruchome sterownika.