Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH. CHCIAŁEM SIĘ DOWIEDZIEC CO BEDE POTRZEBOWAŁ DO SWAPA Z M40B16 NA M30B35. ŁAPY JUŻ MAM USPAWANE PRZEZ TATE... CZEKAM NA PODPOWIEDZI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szczerze...kolega PRZEMOTDS ma lub miał taką bawarkę, pytaj do niego na PW lub czekaj aż Ci odpowie.

PZDR.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wieksza chłodnica od tdsa by sie sie przydała, napewno jakies mody w układzie wylotowym, i zalezy czy chcesz szybko sie zatrzymac? jakies chamulce lepsze, bo z tyłu bebny beda miały co robic, ale to moze zawsze poczekac najwazniejsze dopalenie. powodzenia w projekcie.
Opublikowano
i nie wiem co pompa paliwa czy da rade na 6 garów wyrobic chyba napweno nie i to jeszcze m30 gdzie tam sie lejee uuu sie leje na tłoki.
Opublikowano
taki ktoś nie istnieje. ;)

ISTNIEJE

co potrzebujesz, coś tam ci pisałem na PW ale niech na forum będzie:

łapy, tak wyspawane by wydech jeszcze wszedł

chłodnicę dajesz z e30 diesla, ewentualnie jak chcesz ciąć podłużnicę to wejdzie z e34 535i (opcja jeśli e30stka idzie na katy)

wiatrak od klimy z e34 wchodzi jak by z fabryki był, trzeba tylko przyspawać mocowania (najlepiej wyciąć z dawcy wiatraka)- włączany albo czujnikiem, albo pstryczkiem

przy takim setupie nawet przy katach auto się nie zagotuje

wał może być od diesla, może być od 328i e36 w manualu (wymaga małych przeróbek), może być inny z dużym krzyżakiem, byleby długość dobrać

wydech musisz wyspawać samemu

wkładając tego klocka musisz mieć amory i sprężyny od R6, hamulce warto poprawić, przynajmniej dobre tarcze i klocki przód i tył

wybierak też trzeba odpowiednio przerobić, żeby dzwignia wyszła we właściwym miejscu

elektryka- w m40 trzeba trochę pogrzebać w kabelkach, ale nie ma tam nic trudnego

pompa paliwa zależy jak bardzo zmęczona życiem, warto włożyć nową od R6

ogólnie jak masz trochę pojęcia o mechanice i BMW, odpowiednie miejsce i narzędzia to sobie poradzisz, potrzeba również trochę pomysłowości, bo zawsze wyjdą różne kwiatki

jak masz jakieś pytania to wal śmiało, postaram się pomóc o ile będę umiał :cool2: