Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj podczas ruszania na skrzyżowaniu wyskoczyły mi jednocześnie dwa komunikaty - błędy. Pierwszy, to ikona kontroli trakcji z wykrzyknikiem obok, a drugi to na żółto ikona niskiego ciśnienia w oponach (zawsze jak miałem niedopompowane koło itp. to komunikat był na czerwono). Oba komunikaty wyświetliły się na BC,a powyżej na panelu ikonek zapaliła się na stałe ikona kontroli trakcji i wykrzyknik w kółku.

Początkowo myślałem, ze faktycznie mało powietrza. Zjechałem na bok i chciałem zresetować czujnik ciśnienia, ale nie dało się.

Komunikaty zniknęły dopiero po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Czy ktoś zna problem i mógłby mi pomóc w czym rzecz?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo jest problem z czujnikiem ABS bo obydwa systemy są z nim powiązane albo może słaby akumulator, spróbuj podładować akumulator i podłącz kompa żeby zobaczyć szczegóły błędu.
Opublikowano
Ikona kontroli trakcji z wykrzyknikiem obok mówi że układ DSC wraz z DTC I DBC uległ zakłóceniu a ta druga żółta ikona niskiego ciśnienia w oponach oznacza że przez wcześniejszą awarie nie działa czujnik w oponach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ta druga żółta ikona niskiego ciśnienia w oponach oznacza że przez wcześniejszą awarie nie działa czujnik w oponach

W europejskich BMW nie ma czujników w oponach, za ciśnienie odpowiada czujnik ABS który zlicza obroty koła.

Opublikowano
Pod kompa i wyjdzie który czujnik niesprawny

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Tak zrobię. Byłem dzisiaj na montaż nowo zakupionych opon i okazało się, że dwie felgi są mocno pokrzywione :/

Czy to mogło mieć na to wpływ?