Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest na forum odpowiedni dział na tego typu pytania, nowy nie jesteś wiec powinienieś wiedzieć.

Nie wygląd źle, ael za e30 za tę kwotę trzeba wymagać. Brać przejechać się do serwisu BMW na konkretne sprawdzenie, stan napędów, amortyzator (bo to najdroższe elementy). Trochę razi mnie ta skura, wygląd jak by to jakis tani warsztat robił a nie fabryka BMW. I dlatego mi podpada. A

Ale moim zdaniem szkoda kupować jeśli zairzasz używać na co dzień to auto. Straci tylko na wawrtosći, a jeśli wszystko jest tam w porządku to warto kupić tylko w celach kolekcjonerskich.

PZDR>

Opublikowano
dzięki za odp. Moim zdaniem dobre e30 może zyskiwać na wartości,jeśli jest utrzymywane w należytym stanie. Jeżdże ok.6000km rocznie i myśle,że utrzymanie takiego auta jest tańsze niż 320d e46,które miałem. Ale wyprowadz mnie z błędu,jeśli uważasz inaczej. Wszystko podobno ori. Doprecyzuj tylko co to amortyzator? Znam pojęcie amortyzatory...
Nic nie stuka nic nie puka...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Amortyzator to tłumi nie równości. Nie wiesz co to jest??

Do zwykłej kosztują wkłady od 100złotych za sztuke, w IX 500 i tylko ORI.

Jeśli chodzi o wzrost wartości to tak, jak bdasz i jest w ori stanie to bedzie wartość rosnąć. Ale jak chcesz używać codziennie, to musisz liczyćsięz tym że gdzieś pukniesz, ktoś Ci porysuje, sól zimą zacznie Tobie wżerać Bawarkę i to są te czynnik przez które auot traci na wartości. Jak chcesz auto na co dzień to lepiej kup e30 w rozsądnej cenie tak do 5-8tyś. Jak osobiście, takie jest moje zdanie wiec nie namawiam, ale jak bym miał 16tyś na e30 to tylko po to by latem w niedziele wyjechać, a zimą pieścić w ciepłym garażu.

PZDR

Opublikowano

Obeserwuje e30 na allegro i jestem niemal pewny ze ten egzemplarz dosc czesto zmienia wlasciciela(drozejac przy tym :) ).

Ix jest specyficzna wersją e30-sporo drozsza w utrzymaniu.Drogie i ciezko dostepne sa zwlaszcza elementy przednigo zawiasu-amortyzatory,sworznie.Inna jest przekladnia kierownicza,touring ma dodatkowe wentylowane tarcze z tylu(tylko m3 mialo chyba takie same).No i dochodzi caly przedni naped.

Autem jezdzi sie super ale jak sie cos sypnie z tych rzezczy co wymienilem to trzeba sie nastawic na duzo wyzsze ceny niz w zwyklym e30.

Opublikowano
Dzięki Panowie za cenne uwagi. Wysłałem maila do właściciela z pytaniem ilu właścicieli miało owe cudo... A co do kosztów utrzymania to czy są one zbliżone do e46 320d? Jeśli tak to jestem skłonny w to wejść. Ale jeśli to skarbonka typu VW Garbus to się pewnie wycofam... Pozdro i proszę o dalsze sugestie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O jakich kosztach mówisz? Tak jak koledzy i ja pisaliśmy, cały przedni zawias jest inny niż w zwykłych e30, koszty wymiany końcówek, sworzni amorków to o wiele wieksze koszty niż e46. Spalanie hmmm m20, na automacie i 4x4. sądzę ze norma to 13-14 litrów benzyny. A koszty ew. napraw napędu... Naprawdę, jeśli nie jesteś jakim fanatykiem e30 to kup sobie zwykłe e30 bez napędu. Wiecej fanu z jazdy, znacznie taniej kupisz, o wiele taniej naprawisz...No nie wiem...nie chce Cię na siłę odciągac, ale do jazdy na co dzień kupisz o wiele taniej e30, a tę zostaw dla kolekcjonera co nią zrobi 100km rocznie...

PZDR>

Opublikowano
Co do spalania-nie mam złudzeń. Miałem e36 coupe 2.0 150PS i w mieście łoiła ok12. A to był manu. Ale z moimi przebiegami wolę słuchać prawdziwej beemki,a nie 4cyl. klekota(bez najmniejszej urazy do właścicieli szacownych diesli)Mam garaż i planuję robić autem ok.5000km,może troche więcej. Szukam auta z klimą,R6 i kombi. Musi być zadbane,bo to staruszki i trzeba o nie dbać,żeby jezdziły bezawaryjnie. Problem w tym,że ani w Niemczech,ani w Polsce nie ma ogłoszeń,które mi odpowiadają. Jest na allegro jedna czerwona,ale bez klimy i 318. Trochę kibel. A ta granatowa po dzwonie z przodu... Zawsze chciałem e30,ale po ostatniej e46 full opcji w automacie mam pewne wymogi...
Opublikowano
Dzięki wielkie TOMEKe30fan za cenną informację. Facet na początku twierdzil,że kupił auto za 20tys. Jak sie okazało jest jego piątym właścicielem,a posiada to auto od zaledwie półtora roku. Jest ono w Polsce od 2005r. No cóż. Może jakiś naiwniak się jednak znajdzie... Pozdrawiam fanów Ich Bawarskich Mości.