Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy macie cos do polecenia na pierwsza rdze ? Znalazlem dwa miejsca ta tylnym pasie , przy zamku gdzie wychodza rdzawki, to samo na tylnej klapie ( standard w e39). Czy jest jakis srodek, taki aby to jakos wstrzymac ? Wiem ze cudow nie ma, ale moze cos w stylu BRUNOX , CORTANIN ?
Opublikowano

ja jak się "bawiłem" blacharstwem w poprzednim aucie, to najpierw w tym miejscu i lekko dookoła szczotką drucianą, później cortanin na kilka godzin, później odtłuszczasz i wyrównujesz ubytki lakieru szpachelką, szpachle zostaw na 2 dni i kup zestaw do zaprawek z ASO czy allegro i jedziesz. Bez szpachli też może być ale będzie skok w miejscu lakier \ blacha

aha, mi to wyszło w miarę, na pewno nie jest to profesjonalna robota tylko garażowa.

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano
u mnie szczotka druciana jest zbedna , bo te purchelki rdzy sa doslownie male. Moze 5x5mm . Ciekaw jestem , czy te preparaty z allegro faktycznie zatrzymuja rdze , czy to tylko pic na wode fotomontaz i reklama dla glupich .
Opublikowano

To ze do lakiernika to wiem, ale nie o to mi teraz chodzi. Do lakiernika pojdzie po zimie.

Mam np 2 ogniska malej rdzy na pasie tylnym , ktory zawija sie do dolu i laczy ze zderzakiem, Czyli prawie tego nie widac, to jest takie miejsce we wnece miedzy pasem pod rejestracja a zderzakiem.

Ciekawi mnie, czy taki brunox faktycznie zatrzyma rdze , jesli sie go nalozy na oczyszczone miejsce .