Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie ,proszę o podpowiedzi jaki może być powód braku świateł drogowych (długich) działają jako ostrzegawcze, ale wajcha do dołu i otwierają się tylko przesłony bi xenon ,a długich brak ???
Opublikowano
na to wygląda ,idzie to jakoś sprawdzić inaczej ? wiecie może czy joystik od regulacji kiery naprawić można czy trzeba go wymienić ,działa tylko tył i przód góra dół nic !
Opublikowano
Szczerze mówiąc na allegro dorwiesz i manetkę i ten "joystick" za grosze i nie warto kombinować z naprawą, bo pewnie na dłuższą mete i tak to nie pociągnie, jeżeli w ogóle jest to możliwe.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jaki masz rok produkcji i jakie światła? Dynamic czy normalne? Od kiedy masz ten problem? Od razu jak kupiłeś auto?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Jak kupiłem to już tak było ,dodatkowo miałem uwalony moduł skrętu w prawym reflektorze który to zmieniłem ,po zmianie błędów brak, ale prawy reflektor nie reaguje przy skręcie , po podpięciu pod komputer lampa lewa wykonuje zadane testy skrętu w prawo w lewo ,góra ,dół itp. natomiast prawy jest umarty :cry: ,światła ostrzegawcze są ,ale długich brak , lampy mają dynamic xenon i bi xenon.Dzisiaj ktoś mi podpowiedział że może problem tkwić w taśmie airbag :? .Model po lifcie, do dupy bez długich nie ma jazdy :cry2: Edytowane przez aquarel
Opublikowano
To jeszcze możesz zrobić takie coś, że przez inpę albo disa uruchamiasz po kolei wszystkie światła, zobaczysz czy zaświecą się długie. Taśma airbag nie ma nic wspólnego ze światłami, ona odpowiedzialna jest za poduchę i przyciski na kierownicy, czyli to, co się kręci:) Jeżeli inpą nie uda się odpalić świateł długich (body, LM, active) to problem może być w wiązce kabli ale wtedy rzucałby komp błędami o przepalonych żarówkach. Jak dla mnie przeprogramowałbym LM i zakodował pod auto, może coś jest nie tak jak powinno być. Przy zmianie modułu skrętu wszystko było kodowane? LM nie rzuca żadnymi błędami?
Opublikowano
Kolego bez programowania może być problem, żeby wszystko ruszyło jak należy. Taki urok nowszych aut:) Jak dla mnie podjedź do jakiegoś elektryka co ogarnia temat, niech przeprogramuje moduł który wymieniłeś, niech sprawdzi ci LM czy czasem też nie jest tylko wymieniony a VIN nie zmieniony. Chyba, że sam ogarniasz WinKFP? A potem NCS?