Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szanowni koledzy! Po ostatniej wizycie w ASO mam dwie cewki do zabawy. Widać na nich ślady po przebiciach. Chcę zobaczyć konkretnie jak iskra wali, nie mam opisu złączki, może jakiś link, albo konkretnie co na tych trzech pinach trzeba dopiąć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp/SP0000021375.svg?m=e8790

pin3 +12v

pin2 masa

pin 1 sygnał

trzeba oscyloskopem sprawdzić na silniku i wykonać układ emitujący sygnał o takim przebiegu tak w skrócie.

Czy mogę skorzystać z Twojej wiedzy i czy mógłbyś podpowiedzieć jak w oryginale oznaczane są kolory przewodów. Np czy RT to czerwony, GR zielony, czyli czy obowiązuje język niemiecki? I jeszcze jak jest w przypadku przewodów wielobarwnych. Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze jedna prośba. Jeżeli zostanie przerwany podczas pracy silnika obwód zasilania cewek (np bezpiecznik F001), to czy wyskoczy komunikat lokalizujący uszkodzenie.
Opublikowano
Zastanawia mnie co w cewce padło - przebija, bo plastik jest cały bez dziury ale po wierzchu nieźle okopcony. Ta cewka to wyjątkowe badziewie, na dzisiaj mam wymienione wszystkie. Dziękuję za opis wtyku :D