Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

W niedalekiej przyszłości dostane od znajomego taki oto czujnik mieszanki i woltomierz w jednym

http://www.hpt.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=3721&category_id=187&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=30

I teraz takie pytanie w które miejsce trzeba go podłączyć ? Nie mam o tym zielonego pojęcia ma być to komputer czy wsadza się go w wydech ? proszę o wyrozumiałość bo jestem jeszcze nie doświadczonym kierowca i mało wiem na temat mechaniki samochodowej.

Opublikowano
no tak ale nie będzie tam instrukcji ani nic takiego znajomy kupił kiedyś ale okazało sie ze nie bedze mu już potrzebne i wala się z konta w kat. Zastanawiam się tylko czy to może być pomiar rzeczywisty czy tylko ze coś tam będzie.
Opublikowano

sonda lambda inaczej czujnik tlenu,jest w układzie wydechowym

na podstawie między innymi jej sygnałów komp.auta dobiera ilość i czas wtrysku paliwa

ten wskażnik to taki gadżet,będzie mrygał a i tak nie wiele możesz zrobić