Skocz do zawartości

320i Problem z akumulatorem i dziwne cykanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem e36. Od początku miałem problem z odpalaniem samochodu raz odpalał poprawnie a raz kręcił i kręcił i nie chciał odpalić z początku myślałem że to imobilajzer. Lecz po czasie doszedłem do wniosku że to wina paska gdyż ślizgał się zauważyłem to po pracy pompie która na niskich obrotach piszczała. 2 dni temu wymieniłem pasek wczoraj i przed wczoraj stałem sobie w plenerku ;) grała muzyka i samochód odpalał na dotyk;) Dzisiaj próbowałem naprawić światła na zgaszonym silniku pobawiłem się 5min i smochód nie chciał już odpalić. Możliwe że mam gdzieś zwarcie bo nie mam prądu na prawej żarówce mijania. I spod maski w okolicach przepustnicy na włączonej stacyjce dochodzi dziwny dzwięk jak to nazwałem cykania... Bardzo was proszę o pomoc.
Opublikowano
przypadkiem nie jest to "cykanie: normalna pracą silniczka krokowego ? nie masz prądu na prawej żarówce a może nie masz masy ? sprawdzałeś czy jest prąd tylko na wtyczce od świateł czy masę brałeś z karoserii ?