Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , napisałem już kilka postów ale nadal bez odpowiedzi , czy jest ktos kumaty z elektroniki na tym forum ? Mam problem z e87 118d 2008rok . Pewnego dnia podczas jazdy na liczniku zapaliły sie chyba wsystkie możliwe kontrolki , abs , dsc , układ kierowniczy , i zaczeły same działać wycieraczni , a prawa manetka przestała działać i reagować , nawet tylnej nie da sie uruchomic , ani kierunkowskazy nie odbijają , no i przyciski na kierownicy też przestały dziłać . A po podłączeniu pod kompa mase błedów CAN w sterownikach i nie da sie połączyc z ABS ani modułem kieronicy . I ręce mu już opadają nie wiem na prawde jaka jeszcze może być tego przyczyna . Wygląda że nie ma komunikacji CAN miedzy ABS i modułem kierownicy ale co może być tego przyczyną ??? Czy ktoś zorientowany w temacie elektroniki bmw może mi podopowiedzięc lub może ktoś mial podobny objaw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie jestem obcykany co ci sie stalo ale kumplowi ost w c max podobnie sie stalo cale szalenstwo bylo na desce i jak sie okazlo poszedl regulator napiecia a ponije alternator!!sprawdz soebie miernikiem ladowanie albo na ukrytym menu!no i moze ktos Ci cos doradzi tutaj
Opublikowano
No ale właśnie napięcie jest ok , zresztą działo by sie to tylko na odpalonym silniku chyba , a u mnie dzieje sie jak sie zapłon tylko przekręci
Opublikowano

widzę, że w tym temacie napisałeś więcej. Coś mi się przypomniało. Jak bezpiecznik któryś kiedyś wyciągnąłem to też zaczęło auto świrować, w sensie różne kontrolki +samoczynne działanie wycieraczek.

Sprawdzałeś bezpieczniki ? nie jestem znawcą, ale tylko to mi przyszło do głowy. ASO powinno się znać na tym aucie więc najwyżej uderzaj do nich.

.